Пол Крејг Робертс: Русијо, нека ти Бог помогне

Карикатура преузета са Russia Today’s useful idiots | Coffee House

Ама је л' могуће да у руском министарству спољних послова раде људи мозгова толико испраних да верују да су САД демократска држава - Democracy being degraded as US seeks global hegemony by any means – Russia on Trump sanctions — RT World News?! Земља у којој је 90% људи, ако не и више, потпуно опљачкано да буде демократска? Је ли демократска држава ако њом влада неколико интересних група? Руске власти сматрају да јесте. Пропаганда Вашингтона је више но успешна.

Како је могуће да у руском министарству спољних послова не увиђају да њихови увек закаснели и редовно млаки одговори што више личе на кукумавчење не производе ништа друго до да Вашингтон бива све уверенији да је Русија тако очајнички жељна да је Запад прихвати да ће руско руководство прогутати сваку увреду?

Све што су руске власти тиме постигле је да су убедиле Вашингтон да ће атлантистички интеграционисти из редова руске елите продати суверенитет Русије зарад сањане припадности Западу. Ето због чега имамо сталне провокације Вашингтона, све апсурдније и увредљивије - да се појача притисак на позападњачене атлантистичке интеграционисте не би ли ови збацили Путина. И у томе је сва стратегија Вашингтона, стратегија потврђена непостојањем смислених одговора руских власти.

Просто је немогуће да у руском руководству нема никога коме је јасно да Русија мора да игнорише провокације и Западу окрене леђа, и сву пажњу усмери на свет у успону, што је Исток, а не Запад, који се распада.

Руска чежња за Западом је невероватна. Љубавница одбачена толико пута се не предаје. Амерички амбасадор у Уједињеним нацијама отворено рече да "Русија никада неће бити пријатељ Америке" и да ће је САД "пљуснути кад год треба", али РТ у тим непријатељским и пуним презира речима некако разабра знак побољшавања америчко-руских односа - ‘Russia will never be our friend, we’ll slap them when needed’ – US envoy to UN — RT US News.

Русијо, нека ти Бог помогне.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Украдоше нам Америку

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Russia: The Spurned Lover Who Persists - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!