Никол Пашињан: Протести у Јерменији немају геополитички контекст

Извор: Vestnik Kavkaza
Протести у Јерменији немају никакав геополитички контекст, чисто су домаћа ствар и нису уперени против Русије, изјавио је опозициони посланик Никол Пашињан после сусрета са руским амбасадором у Јерменији Иваном Волинкином.

Амбасадор је на састанку обећао да се Русија неће умешати у садашње догађаје у Јерменији, док га је Пашињан уверавао да у његовом покрету нема ни трунке антируског сентимента.

"Наш покрет није против Русије, ни против САД и ЕУ, или Ирана и Грузије.  Ми смо против корупције и против неефикасне власти. И чисто јерменски смо покрет", рекао је Пашињан за руски лист РБК у интервјуу објављеном у четвртак.

Опозициони политичар је још изјавио да је са руском страном разматрано више питања, а посебно у ком правцу се може развити садашња ситуација у Јерменији:

"Разговарали смо о томе како Русија може да разуме ову ситуацију и како да помогне у њеном решавању ."

Пашињан је такође напоменуо да су се две стране осврнуле и на сукоб у Нагорно-Карабаху.

Vestnik Kavkaza - information and analysis agency 

Напомена преводиоца: Ова вест је пред вама због...Амерички фаворит Пашињан прети: Ако ја не будем премијер – Јерменија неће имати премијера | Факти  .

Нема никаквих доказа да је Пашињан америчка марионета.

Можда ја грешим, али Меркурис тешко...Events in Armenia: not a 'colour revolution'.

Извор: Pashinyan: Armenian protests have no geopolitical context | Vestnik Kavkaza
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

1 коментар:

  1. Кад поменете Јермене, била је једна стара јерменска црква у Новом Саду и када су коммунисти (читај жидови) пробијали "булевар" сада Булевар М.Пупина кроз густо старо језгро, "одлучили" да смета црква. Порушили, опуштено.
    Проучавајући хибруизм и јудаизм налетих на поједине евреје и сазнах да су револуСИОНарну организацију "млада турска" основали турски евреји и да су је они углавном и сачињавали притом "прешавши" на ислам (сродне "науке", нема свиња, има обрезање, исти поздрав салем/шалом...итд) и они су ти који су уз помоћ Курда (полудивљих евреја) напали и унаказили мирне јермене.
    Спољни надзор британски и франсцуски евреји. Потом утоварили лешеве и опуштено одвукли бродовима у франсцуске луке Марсел ..., и направили буквално сапун, а кости самлели.
    Дигла се "бука" и унутрашњи паразити дигли револуСИОН и направили републику, укинули Империју, увели латиницу ,избацили арабику. Довели на чело Кемала чифут-оглуа,поисламизованог евреја.
    Сада ми је јасно зашто су "југословенски" жидови (пољски чифут Броз, и остали) тако олако уништили стару јерменску заједницу и стари предратни манастир.
    То је нама наша борба дала да имамо 7 секретара Скоја...

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!