Пол Крејг Робертс: Трамп једно говори друго ради

Џон Болтон, нова Трампова узданица за националну безбедност. Фотографија: Џули Џекобсон / АП. Извор: Bringing in Bolton, White House appears to stiffen against Palestinians, Iran | The Times of Israel

Председник Трамп је (са закашњењем) честитао руском председнику Путину на његовом поновном избору и рекао, опет, да би волео да сарађује са Русијом. Па ипак, да то заиста мисли, зар би поставио Џона Болтона, најноторнијег америчког ратног хушкача, за саветника за националну безбедност? Делује ли вам то смислено?

Болтон је трећи саветник за националну безбедност за 14 месеци. За Болтона, сарађивати са Русијом захтева од Русије да буде америчка марионета, као што су Велика Британија, Француска, Немачка, Канада, Аустралија, Јапан итд, итд. Другим речима, прихватите хегемонију Вашингтона или ћемо вас избомбардовати тако да ћете се вратити у камено доба.

Русија, очајнички желећи неки знак наде, опасно се самозаварава радујући се Трамповој честитки и игноришући Болтоново именовање. Ниједан амерички председник који искрено жели да сарађује са Русијом не би поставио Болтона за свог саветника за националну безбедност.

Непрестано лажно оптуживање Русије и демонизација Путина, што је довело дотле да британски школски систем подучава децу да "'отровни" Путин хоће да потрује Запад", указују на то да је сукоб са Русијом био у плану пре именовања Болтона (погледати: Fearing Russia 101: UK news service for kids says Putin may be ‘most dangerous leader since Hitler’ — RT UK News).

Сада када је Путин најавио нове руске оружане системе, читав низ који ће САД довести у инфериорни положај, хегемонисти урлају да би САД морале да ударе на Русију пре но што уведе нова супер-оружја.

Да избегне да буде ухваћена спуштеног гарда, Русија би добро урадила када би престала да се нада миру и верује у пријатељске речи из Трампових уста.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Каква је то America када се њоме влада безочним, и још провидним, лажима?

Прилог (уместо коментара):



Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: Trump: Conflict Between His Words And Deeds - PaulCraigRoberts.org
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на antiX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!