Хрватски научник открио: Срби су нам наметнули језик!


Признати хрватски историчар Хрвогој Блајбурговић у свом новом научном раду доказује да су Срби заправо наметнули српски језик Хрватима.

По Хрвогоју, Хрвати су пре Вука Караџића и Људевита Гаја причали у Загребу искључиво немачки, мађарски, нешто мало латински-италијански, и кајкавски словеначки језик. Док су у Далмацији причали чакавски и неки непознати влашки језик.

Немац Људевит Гај, по Хрвогоју је најодговонији за наметање српског језика Хрватима.

– Бечки књижевни договор је сахранио хрватство. Хрвати би данас били један народ на високој културној разини да су остали причати њемачким језиком. Па ни маџарски језик није толико лош. Заправо сви језици сем српског су веома добри. – објашњава Хрвогој.

– Ми смо данас присиљени причати и писати српски, који тјеком прошлог стољећа и овог покушавамо похрватити, но сасвим безуспјешно. Тај примитивни језик сељака се увукао у сву нашу књижевност и бојим се да сав наш труд да га похрватимо неће уродити никаквим плодом.- додаје Хрвогој.

– Усташе су биле у заблуди, мислећи да ако униште све Србе да ће се тако ослободити наметнутог српског језика. Чак и када би уништили све Србе, остаје нам тај језик да нас подсјећа на нашу мрачну повјест и ропство под великосрпским хегемонизмом. Стога, ми просто треба да се вратимо својим корјенима и почемо говорити њемачки. Тиме би се много брже одвојили од примитивне наметнуте српске културе а наша младеж би се много лакше снашла када оде на бауштелу у Њемачку. – закључује Хрвогој.


Ким Џонг / Зицер 



Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Зицерашима је стварно тешко одолети. Данас су објавили и:

Dragan Marković Palma otvara TORNADO park u Jagodini! | Zicer.org


И:

Čudo u Osijeku: Nakon 8. godina ćutanja mali Joza progovorio! | Zicer.org


Али то прочитајте код њих, а овде, касније, нешто преведено (ако дозволи дозлабога досадна прехлада).


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!