Откривамо шта иза очију српске јавности ради израелски амбасадор Јосеф Леви (плус…)


Амбасадор Израела, Јосеф Леви, објавио је на свом налогу на друштвеним мрежама да је његов син стар само један дан преминуо у Непалу.

„Умро је на чудном кревету, мали дечак који није живео ни два дана.“, написао је Леви. Друго дете, девојчица, близнакиња преминулог дечака, је преживела тешке услове непалских болница.

Свој живот ће наставити у геј породици израелског амбасадора и његовог партнера. Хомосексуални пар је децу добио захваљујући сурогат мајци из Непала, чији је задатак био да у утроби носи јајну ћелију непознате жене коју је вантелесно оплодио један од геј партнера.

Како би добили потомство, израелски амбасадор у Србији и његов партнер морали су да потраже сурогат мајку изван Израела, јер је у Израелу забрањено геј паровима да добијају децу помоћу сурогат мајки. Непал је изабран као идеална дестинација због жена које су спремне да за мали новац носе дете девет месеци.

Земљотрес који је погодио Непал раније ове године угрозио је животе бројних израелских беба. Израел је сместа послао авион по новорођене бебе, како би биле збринуте у опремљеним израелским болницама а треба да се роди још 100 беба. Одбијање израелских власти да помогне и женама које су родиле децу изазвало је моралну дилему у народу.

Сусрет Јосефа Левија са Тачијем

Истражујући о претходној вести, случајно се у претраживачу појавила вест стара два месеца, коју ниједан српски медиј није пренео. Првог априла ове године, Хашим Тачи и израелски амбасадор Јосиф Леви састали су се у Приштини.

„Надам се да ће однос Косова и Израела напредовати када наш однос буде формализован признавањем Јерусалима.

Јерусалим би требало да крене „у правцу признавања државе Косово“, поручили су данас након састанка са амбасадором Израела у Београду, Јосефом Левијем, косовски министар спољних послова и први потпредседник владе Косова, Хашим Тачи, као и председник косовске скупштине, Кадри Весељи и који су се  са Левијем састали у Приштини.”, пренео је портал Коссев.

Овај портал финансирају британска и америчка амбасада у Приштини преко невладине организације “Балкански фонд за демократију”. Улога портала Коссев је да Србима на Косову и Метохији правовремено саопшти новости о пост-бриселском периоду територије Косова и Метохије.

На свом фејсбук профилу Весељи је после састанка са Левијем написао следеће:
“Амбасадор је пренео континуиран интерес његове владе за развој Косова. Међутим, што се мене тиче, потенцирао сам на томе да би, поред сарадње наше две земље, на различитим нивоима, они требало да крену у правцу признавања државе Косово.”

Окупаторско шиптарски званичници на Космету снажно лобирају протеклих месеци да Израел призна Косово и Метохију. У интервјуу за израелски дневник „Yedioth Ahrontoh“ средином марта, Хашим Тачи је изјавио да је признање Космета од стране Израела само питање времена.

Крајем фебруара председник косовског комитета за спољне послове Енвер Хоџај био је у тродневној посети Израелу, када се и „сложио“ са представницима израелског парламента да се „интензивнији састанци“ косовске и израелске стране „треба да заврше признавањем Косова“ од стране Израела.

Израел је званично против признавања Косова и Метохије, што тамошњи медији често критикују.

Упутнице

https://twitter.com/HashimThaciRKS
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/561139/Tragedija-izraelskog-ambasadora-u-Srbiji
http://kossev.info/
(Србин.инфо – Маја Орлић)

Магацин:Да ли сте, драге колеге са Србин.инфо, а и ви поштовани читаоче, чули за Canary Mission: Radicals Exposed – Israel Video Network ? Због овог текста – што сте га написали, објавили и/или што га ширите – не гине вам етикета антисемите, против којих се ционисти боре и оваквим средствима. И умеју да ударе. Погледајте видео, нарочито завршетак: циљ им је да се никад не запослите, нарочито тамо где можете објављивати и ширити чињенице као што су чињенице изложене у тексту колегинице Орлић.




Приредио: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!