САНА: Израел синоћ опет бомбардовао Дамаск (ВИДЕО)



Периферија Дамаска, САНА - Сиријска противваздухопловна одбрана је у уторак увече пресрела и оборила две израелске ракете код Ал Кешве на периферији Дамаска - сазнаје САНА из војних извора.

Исти извор каже да се нова израелска агресија поклапа са напредовањем сиријске војске  оствареним у дејствима против терористичких организација у области Ал-Хаџар ал-Аса, дејствима по чијем ће завршетку околина Дамаска бити потпуно очишћена од терориста.

Претходно, 14. априла, армијска ПВО је, супротстављајући се трипартитној агресији САД, Британије и Француске, одговорила обарањем већине ракета испаљених на неколико сиријских градова.


Syrian Arab News Agency – S A N A

Напомена преводиоца: Да, Израел штити своје пулене. Уосталом, и не труди се много да ту чињеницу сакрије. Доследно ради и на штанцовању оправдања за своје злочине:

Центар за стратешка изучавања "Бегин-Садат": Правила сиријске "игре" Израела и Ирана - Капацитет сваке демократске земље да утиче на исход сукоба је ограничен нечим што бисмо могли назвати "проблем Сабре и Шатиле", што ће рећи, непостојањем локалних савезника којима се може веровати да ће се уздржати од масакара и етничког чишћења.

Успут демонстрирајући Русији, и то непосредно пред сусрет Нетањахуа са Путином, да ће чинити шта науми, без обзира на савете и упозорења.

Сумњам да ће Руси издати издашан извештај о сусрету двојице пријатеља. Стога пратите објављене снимке, говор тела и мимику Владанка и Бибија.

(Неки ће бити објављени и овде. Можда не као засебан прилог, него у рубрици "Предлози" са насловне стране. И да се разумемо: не чиним то да бих у вашим очима деградирао највећег вођу у читавој историји Русије - највећег уз све почињене немале грешке, рецимо са препуштањем Украјине Западу и сада са Јерменијом - него зато да бих показао да (и!) Русија једном мора да призна да за знатан број својих проблема има да захвали свом непризнавању постојања агресивног ционизма, и попуштању и повлачењу пред њим.)


Предлог: Penny for your thoughts: Breaking: Israel Strikes Syria (Updated)

Извор: Syrian air defenses intercept two Israeli missiles and destroy them in al-Keswa – Syrian Arab News Agency
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!