Пол Крејг Робертс: Уме ли руски министар спољних послова да учи из искуства?

Lavrov: The US military presence in Syria is illegal – Syrian Arab News Agency

Изгледа да се Русија слаже са криминалом Вашингтона, чим толико чезне да преговарају о миру и разумевању.

Руски министар спољних послова Лавров је узбуђен што је Трумп позвао Путина у Белу кућу "да заједнички обуздају трку у наоружању": Moscow welcomes Trump’s desire to meet Putin, mend ties & curb arms race – Lavrov — RT World News

Па наравно да амерички војно-безбедносни комплекс жели да спречи трку у наоружању у којој је Русија 30 година испредњачила!

Да ли ће руска влада, са свим својим заблудама и романтичарским погледом на САД и њене вазале, опет улетети у бесмислене споразуме који ће Русију довести у опасност да буде уништена?

Како Русија може очекивати да икоји споразум са Вашингтоном или било којом европском земљом има икаквог смисла, када Америка, Русији испред носа, самовољно и једина од свих држава потписница, и једина у целом свету, крши споразум о обогаћивању урана са Ираном?



Зашто Лавров жели да са Вашингтоном преговара о новом споразуму када да ће га Вашингтон прекршити као и све друге споразуме са Русијом, што се непрестано чини још од Клинтоновог режима? Уме ли руски министар спољнихих послова да учи из искуства?

Русија је у предности, али не зна шта би с тим. Опрез са којим њено руководство наступа изазива нове провокације, док би их одлучна политика спречила.

Вашингтон помирљиво понашање Русије тумачи као слабост, на шта се сада угледала и мајушна земља Израел. Веровали или не, Израел је упутио ултиматум Русији. Израел, држава тако мала да се може збрисати само конвенционалним оружјем, сада наређује водећој војној сили на свету да јој се склони с пута и не меша у бесправне нападе Израелских одбрамбених снага на Сирију: Israeli Defense Minister Asks Russia to Stand Down Syria Air Defenses or They Will Be Attacked Too – Investment Watch Blog

Државу којој ултиматуме поставља Израел, "сила" коју је два пута поразила некаква либанска милиција, на Западу нико неће поштовати. Русија је у проблему: чак и војно импотентни Британци причају о рату против Русије као о каквом подухвату без ризика.

Све док руско руководство буде неодлучно и мекушно у одговорима, екстремних провокација ће бити све више и више, све док не изазову трећи светски рат.


Предлог: Foreign Minister Sergey Lavrov’s Interview With Italy’s Panorama Magazine - This interview shows that Russia continues to toughen its diplomatic rhetorics towads Western states. Many things are called as they are. Lavrov’s approaches of the diplomatic rhetoric of the beginning of the 20th century are receding into the past...


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Ама крива је Русија

Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор:
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!