Израел опет ракетирао сиријску базу. Некажњено, подразумева се

Извор: Can Israel benefit from sheriff Putin policing the Middle East? | The Times of Israel

Александар Јовановић / Ћирилизовано: И не само што су ракетирали циљ унутар територије једне суверене државе, израелски Јевреји су толико "хуцпасти" (хуцпа, јидиш израз за безобзирну дрскост...Что такое хуцпа?) да обавезно међу првима јавaљају шта су учинили, тако што, сасвим коректно, цитирају већином стране изворе. Власти им не коментаришу сопствене злочине овог типа, по правилу их не потврђују, али израелски медији - иначе строго законски зауздани - воле да се, да простите на изразу, курче, барабар са Израелским одбрамбеним снагама.

Испод је вест "Тајмс оф Израела".

Овде је да бар корисницима "Ћирилизовано" не промакне, јер је на другим местима неће бити, бар не правовремено, осим ако оном кремаљском ђилкошу, Пескову, не буде наређено да промрмља какву, бледу и млаку, осуду.

Стварни творци и газде Израела јесу најмоћнија сила на свету, али Путинова обзирност према тзв. Јеврејскј држави постаје све отужнија и отужнија.

(Накнадно: У сваком случају, једна ствар је, гледано из угла информисања, хитна. Крајње је време да Руси своје "невладине медије" приуче занату. Ово је брука... Breaking!US Syria Attack Ongoing, US Denies as Tomahawks Downed, Every Single One | Veterans Today | News - Military Foreign Affairs - VA )


Чланци с ознаком "Израел" (258)


Сирија тврди да је оборила ракете испаљене на вазсухопловну базу


Сиријска државна ТВ јавља да је Противваздухопловна одбрана узвратила на нову "агресију" на ваздухопловну базу у средишту сиријске територије. Портпарол Израелских одбрамбених снага је изјавио да не зна ништа о том инциденту.

This image purports to show pillars of smoke as a result of shelling by Syrian government forces near al-Zafaran mosque in Homs, Syria, August 3, 2012 (photo credit: AP/Shaam News Network, SNN)

Сиријска противваздухопловна одбрана је пообарала ракете изнад града Хомс на зашаду земље - каже се у вести сиријске државне информативне агенције од уторка, у којој, као ни другде код тог извора, нема детаља нити тврдњи ко стоји иза напада што га је сиријска државна ТВ назвала агресијом.

У близини ваздухопловне базе Ал Шајрат у покрајини Хомс и на источном ободу планине Каламун крај Дамаска, где је још једна ваздухопловна база, могле су се чути снажне експлозије - како јавља Сиријска опсерваторија за људска права.

Директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман је рекао да ракете нису погодиле ваздухопловне базе.

На тврдње да је напад извео Израел, портпарол Израелских снага је одговорио да није "упознат са таквим инцидентом".

У Вашингтону, портпаролка Пентагона је саопштила да " САД и коалиција у тој области не изводе никакве операције".

Ваздухопловна база Шејрат је била мета америчких ракета "томахавк" у априлу прошле године, у нападу који је наредио председник Доналд Трамп у знак одмазде због наводног напада хемијским оружјем на град Кан Шејкун у покрајини Идлиб.

Према Пентагону, америчке обавештајне службе су установиле да је из те базе лансиран наводни напад хемијским оружјем.

The Times of Israel | News from Israel, the Middle East and the Jewish World
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

1 коментар:

  1. Свака част, нарочито за хуцпа!, на курсу си Александре!!
    Да ли ти значи нешто сербски топоним ТАМИШ или ТАМИШВАР, на сербском ништа, или нешто као "тамо", но на хуцпа језику "там"=простодушни, лаковерни +"иш"=људи! Једноставно, али то је опис "ловца-вука", иначе ми серби тако никога не описујемо. Разлика постоји.
    Исто је и за "бритиш" или "брит"=завет, договор +"иш"=људи, односно све што долази из њихове кухиње је чисти хибруизм, нема никаквих "енглеза".

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!