М. К. Бадракумар: Жонглира Ердоган, жонглира Путин


Руској дипломатији није лако. Треба задржати Ердогана, а истовремено одржавати примирје и зауздавати савезнике - Сирију и Иран, да не уђу у војни сукоб с Турском на северу Сирије

Фотографија: Сергеј Гуњејев / Спутњик

Израелска видео мрежа: Поглед на изгубљена племена Израела расута широм Африке (пропагандистички, али сјајан видео)

DOING JEWISH, A DOCUMENTARY ON JEWS FROM GHANA | From the Four Corners of the Earth

Видеа што их јуче добих у електронском писму од Israel Video Network-а, признајем, нисам планирао да данас употребим, а нарочито не у позитивном контексту. Хтео сам да их уметнем као контраст у превод на тему јеврејске трговине робљем, неког чланка као што је на пример "Суспендовани званичници Лабуристичке партије јер су тврдили да су Јевреји водили трговину робљем и да Израел стоји иза Исламске државе" / Labour Officials Suspended After Claiming Jews Were Behind African Slave Trade, Israel Behind ISIS – Tablet Magazine.

Али не могу. Први видео је тако мајсторски урађен да изазива...уживање. И поштовање за мајсторски рад и мајсторе.

People of Falashmura from Lior Sperandeo on Vimeo.

Израелски "Дебкафајл" о Трамповом говору пред Конгресом




Поздрављен громогласним аплаузом, председник Доналд Трамп је, у уторак, своје прво обраћање Конгресу започео осудом многих претњи центрима јеврејске заједнице и скрнављењем јеврејских гробаља, као и прошлонедељне пуцњаве у Канзас Ситију. "Ми смо нација јединствена у осуди мржње и зла у свим њиховим веома ружним облицима", рекао је Трамп.

Умеренијим тоном него обично, Трамп је говорио о амбициозном плану обнове земље, привреде и војних снага, али и поновио најконтроверзније циљеве своје политике.

Четрдесет некретнина враћено јеврејским општинама

Током наредних 25 година Савезу јеврејских општина Србије држава ће уплаћивати годишњу помоћ од 950.000 евра, у складу са Законом о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника

Синагога у Београду (Фото Т. Јањић)

Тачно годину дана након ступања на снагу Закона о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника, Агенција за реституцију вратила је јеврејским општинама 40 некретнина, површине 3.043 квадратна метра.