Ал Гор, папа Франциско и "глобално загревање" као екуменија (ВИДЕО)

Извор: Al Gore: ‘God Wants Us To Fight Global Warming’ | Weasel Zippers

Бивши потпредседник Ал Горе је у програму Си-Ен-Ена емитованом у уторак увече рекао свом саговорнику, католичком свештенику, да суочавање са глобалним загревањем које проузрокује човек "није политичко, већ морално и духовно питање".

"Ја сам протестант, али могу вам рећи да бих због папе Франциска могао да постанем католик", рекао је Гор одговорајући на питање једног католичког свештеника.



Си-Ен-Ен је у уторак увече уприличио расправу о "климатској кризи", током које су гледаоци постављали питања о глобалном загревању. Горов најновији филм "Незгодан наставак" (An Inconvenient Sequel) је у петак пуштен у ограничену дистрибуцију.

Си-Ен-Ен је Горов телевизијски наступ рекламирао поплавом чланака о "мрачном" глобалном загревању на свом веб-сајту, посебно истичући два истраживања која су довела до "мрачног закључка о клими", тј. да глобално загревање може довести до "масовног изумирања и супер-суша".

"Он је стварно невероватан духовни лидер, а један од начина да се одговори на Ваше питање је препорука људима свих вероисповести да прочитају "Хваљен буди" (Laudato Si) од папе Франциска, који се озбиљно позабавио питањем које сте поставили", рекао је Гор, напомињући да је он папину енциклику читао заједно с ћерком која води Центар за етичка питања о Земљи (Center for Earth Ethics) при њујоршком Обједињеном теолошком семинару.

"У мојој цркви су ме учили да је сврха живота слављење Бога. Према томе, ако испољавамо презир спрам Бажје творевине, не живимо како Бог налаже. А како живимо свој живот дефинитивно има везе са свим овим. То није политичко, већ морално и духовно питање", рекао је Ал Гор, бивши подпредседник САД, добитник Нобелове награде за мир 2007. заједно са Међународним одбором за климатске промене и добитник Оскара за документарни филм "Истина која узнемирује".

Ово није био први пут да се Гор позива на религију када говори о глобалном загревању. У јуну, за магазин "Интервју" је рекао: "Бог нам налаже да отворимо очи и преузмемо одговорност за моралне последице наших поступака...Ако одаберемо да танку атмосферску љуску која окружује нашу планету користимо као отворену канализацију у коју ћемо сваког дана изручивати 110 милиона тона гасова који изазивају глобално загревање, онда се последице могу приписати нама."


The Daily Caller | The Daily Caller features breaking news, opinion, research, and entertainment 24 hours a day.

Напомена преводиоца: Ако пратите ову тему, сигурно сте приметили стално "ребрендовање" екуменије Новог феудалног поретка - час је "глобално отопљавање", час "екстремно време", час "климатска криза". Разлог што се то чини је прост: "екстремно" не захтева озбиљних доказа да постоји отопљавање (које изазива човек), а под кризу већ свашта можете подвести. Слично је са сталним преименовањима терориста из мануфактуре ЦИА-е и Мосада: Ал Каида, па Исламска Држава, ИСИС, ИДИЛ, па тобожње "фракције" Џаијш ал Ислам, Ахрар ал Шам...


НАКНАДНО: Ово је посластица. Алекса Џонса често птужују да му је у програму превише реклама, али ако се тако зарађене паре користе да би се запослио кадар као мајстор монтаже чији је ово рад- нека, нек зарађује и сто пута више него сада. Уживајте:

Fearmonger Al Gore Has Gone Completely Insane » Alex Jones' Infowars: There's a war on for your mind!




Повезано:

- Српске преститутке и наука у служби Новог феудалног поретка - пример Танјуга, "Блица", РТС-а и др Владимира Ђурђевића

- Раскринкано фалсификовање података који наводно доказују да постоји "глобално отопљавање"

- Медијске "истине" о Антарктику, најновији пример


Аутор: Мајкл Басташ
Извор: Gore Says Global Warming Is Moral Issue | The Daily Caller
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!