Пол Крејг Робертс: Трампов вето на нове санкције Русији био би бесмислен

Сергеј Тунин, Cartoon Movement - Pawshake

Конгрес САД је - скоро једногласно у оба дома, и у Представничком дому и у Сенату - јасно ставио до знања да ће радије уништити председника Сједињених Америчких Држава и повећати ризик од нуклеарног рата, него дозволити да се нормализују односи и избегне сукоб са Русијом. Због таквог, унисоног, изгласавања нових санкција, евентуални Трампов вето био би бесмислен, јер је предлог закона у оба дома изгласан са много више од две трећине гласова колико је потребно да се председнички вето поништи. Једино што Трамп може постићи ако уложи вето је да докаже да су лажне оптужбе да је у дослуху с Владимиром Путином.

Нови предлог закона о санкцијама искључује могућност смањивања напетости између две највеће нуклеарне силе. Такође, доказује да су чланови Конгреса, ма и желели да се избегне рат и разлаз с Европом због руских санкција, много више заинтересовани за прилоге за свој реизбор које издашно даје моћни и пребогат војно-безбедносни комплекс, због чега играју на карту мржње према Русији, на шта их охрабрују амерички медији.

Овај безобзиран и неодговоран чин Конгреса потпуно разоткрива да је Вашингтон сукоб са Русијом одредио за главни елемент америчке спољне политике. Можда ће руско руководство сада дићи руке од своје, брижно неговане, илузије, да је могуће усагласити се с Вашингтоном. Као што рекох небројено пута, једини начин да се Русија усагласи с Вашингтоном је да се преда и прихвати америчку хегемонију. Свако даље опирање руског руководства да се сукоби с овом чињеницом би значило да је одабрало да и даље живи у илузијама.

Смоквин лист што га је Конгрес одабрао да прикрије кршење дипломатског протокола и међународних закона су недоказане оптужбе да се Русија, у Трампову корист, умешала у председничке изборе. Једна група некадашњих припадника америчких обавештајних служби је недавно издала саопштење у којем каже да је њихова форензичка истрага "руског хаковања" показала да никаквог хаковања није било, али интерног цурења информација - јесте, тако што су уз податке остављани отисци "руских прстију". Форензичких доказа за руски хакерај напросто нема.

Што зна свако, посебно они што Русију оптужују за хаковање: The Conspiracy to Remove Trump from the Presidency -- Paul Craig Roberts - PaulCraigRoberts.org

Нема никакве разлике између садашњег оптуживања Русије за хаковање и Хитлерове оптужбе из 1939., да су "пољске снаге прошле ноћи прешле нашу границу", Хитлеровог смоквиног листа за напад на Пољску.

Провидна лаж Конгреса, коју користи као оправдање за кршење међународних закона и погоршавање односа САД и са Русијом и са ЕУ, показује да је Вашингтон чврсто решен да појача сукоб с Русијом. Чека нас још више лажних оптужби, сатанизовања и претњи.



Претходно од истог аутора: Трачак наде


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор:
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!