Глазгов: Протести шкотских побуњеника против британског режима

Данас су у шкотском граду Глазгову одржане мирне демонстрације на којима је захтеван нови референдум о независности



Ево како би изгледао извештај мејнстрим медија да се односи на какву арапску земљу, Русију... У ствари, било коју државу која није "Запад".

Фотографија "Гети имиџиса" преузета из In Pictures: Thousands join ‘biggest ever’ independence march - The Scotsman

Данас се у Глазгову окупило 17 000 шкотских побуњеника да протествују против британског режима. Шкотски народ је 2016. године гласао за останак у Европској унији, али националистички лондонски режим вољу шкотског народа игнорише, као што се данас оглушио и на захтеве умерених побуњеника.

Демократски активиста и лидер покрета Шкотски борци за слободу Николас Стерџен је захтевао нови демократски референдум, али британски ултранационалистички лидер Тереза Меј је одлучно одбацила такав захтев. Меј је иначе позната по непримереним и дестабилизујућим опаскама, а посебно по претњи да ће употребити нуклеарно оружје у "опцији првог удара" (о да, јесте то изјавила).

Још увек влада велика неизвесност око тога да ли ће ауторитарни режим бар саслушати аргументе мирних демонстраната.

Шкотски побуњеници су апеловали на Европску унију да пошаље своје представнике који би говорили на демократским протестима.

Француски посматрач Пјер Макарон је дао изјаву за Би-Би-Си, и рекао:

"Још увек је прерано за процену да ли ће избити грађански рат, али је важно да међународна заједница осуди побуњенике и потврди да се мора поштовати територијални интегритет Велике Британије."

У међувремену, невладина организација из Србије под називом Фондација за људска права Шкота је издала саопштрење следеће садржине:

"Важно је нагласити да су организатори Међународне мировне конференције за Британију, која се одржава у Београду а за циљ има да се британски режим убеди да одустане од програма нуклеарног наоружања, ступили у директан контакт са опозиционоим шкотским лидерима и вођама умерених побуњеника, да би помогли у проналажењу одрживог решења кризе и поновном успостављању демократије."


Закључак


Глупости? Нека буде, али је опет мање глупо од извештаја мејнстрим медија у којима се тврди да би сиријски народ радије живео под салафистичко-џихадистичким плаћеничким режимом него под влашћу секуларне, савремене и заиста умерене арапске владе баатисте Асада. Није глупље ни од убеђивања да народ Донбаса чине странци - Руси, како и говоре и какви су им обичаји. Није смешније ни од тврдњи да Крим нема право на самоопредељење, чак и када га народ Крима изгласа мирно и демократски.

Западни мејнстрим медији су препуни ентузијазма за "побуне против режима" идеологије потпуно стране сопственој цивилизацији, и осуда за протесте против режима које Запад подржава, без обзира колико били тирански.

Нису мање пристрасни ни када су у питању демократски покрети из "свог дворишта", једино им је тон снисходљивији.

А што се Шкотске тиче, Шкотска има право да учини шта јој народ жели, исто као Донбас и Крим.

The Duran


Претходно од истог аутора: Заговорници и бојовници "Велике Албаније" би требало да проуче судбину "Велике Пољске"

Аутор: Адам Гери
Извор: Scottish rebels protest the British regime: An exercise in MSM reportage
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!