Дебкафајл, ексклузивно: Амерички и руски официри водили тајне преговоре у Аману

Мапа преузета из другог чланка "Дебкафајла", Putin & Trump discuss Iranians on Israel’s border, доступног само уз уплату

Наши војни извори су нам открили да су официри америчке Централне команде (CENTCOM) и руске војне старешине стациониране у Сирији прошле недеље у Аману имали тајни састанак на коме су разматрали успостављање зоне или зона безбедности дуж јужних сиријских граница са Израелом, Јорданом и Ираком. Састанку су присуствовали и јордански официри.

Никакав договор није постигнут, нити је уговорен следећи састанак.

Транскрипти разговора су послати председницима Доналду Трампу и Владимиру Путину, као и краљу Абдулаху, да донесу одговарајуће одлуке.

Израелске безбедносне службе су изразиле изненађење неупућивањем позива Израелу да учествује у разговору на тему која се директно тиче његове северне границе са Сиријом.

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Напомена преводиоца: Јуче, 2. јула, могли сте да на интернету наиђете на "вест", ЛАВРОВ ИЗАЗВАО ХАОС НА ЗАПАДУ – ЛАЖУ И КУРДИ И АМЕРИКАНЦИ: Лавров открио какав су договор Курди склопили са Исламском државом! (ВИДЕО). Али редовни читалац "Ћирилизовано" ће се сетити да је још 29. маја имао прилику да прочита:

Дебкафајл: САД индиректно преговарају са Исламском државом - Према војним и обавештајним изворима "Дебкафајла", преговори се воде између Сиријских демократских снага које су под покровитељством САД и чију окосницу чине здружене снажна сиријска курдска милиција под називом Јединице за заштиту народа и јединице сиријских Арапа. "Преговараче" обучавају и наоружавају САД, а боре се под командом официра америчких специјалних снага. Резултат преговора је да је у Раки остало тек неколико бораца Исламске држава.

Дакле, Израелци преко "Дебкафајла", не чекајући на Лаврова и руске службе, умеју да јавно разоткрију деловање своје америчке слушчади када ова умисли да јој је допуштена извесна самосталност и самоиницијатива.

То су, "цинкарењем" америчко-руских преговора, учинили и данас.

Надам се да ће сличних пацки бити и даље. Запазим ли их - пренећу.

Због себе и себи сличних што се трудимо да нас не изненађују бајате "вести" громопуцатекних наслова, као што је она о Лавровљевом тобожњем изазивању "хаоса на Западу."


Извор: EXCLUSIVE: US, Russian officers discuss S. Syrian border security zone
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!