Само још једну тему да инсталирам, драга

GitHub - horst3180/arc-theme: A flat theme with transparent elements

Кад му је супруга, већ бесна, и осми пут довикнула да је вечера на столу, Стивен Левин (44) је узвратио да стиже одма', само да инсталира још једну тему на своје десктоп Линуксче.

"Није одма' него сад! Не кувам да се једе 'ладно", опет је покушала госпођа Левин.

Али њен супруг остаде глув на глас нелинуксашког разума, и клепи по Enter-у, да екстрахује архиву нове теме у директоријум ~/.themes, нестрпљив да радну површину своје дистрибуције Линукса претвори у још величанственије окружење од оних које су нудиле претходних седам тема што их је инсталирао те вечери.

Ипак, чељад није оставио без утехе:

"Љубави, децо, зачас ћу. Нове иконице, нова позадина, нова тема - о Боже, ово је радно окружење мог живота!"

"Увек исто", госпођа Левин се сутрадан пожалила уредници рубрике "Драга Савета" локалних новина. Шта мислите да се обучем у нешто a la Arc darker theme? Затезање лица? Можда да истетовирам Numix circle иконице по целом телу? Не знам, нисам више паметна. А не знам ни да ли Стивен уопште нешто ради на том свом 'Линуксчету' или га само мази и лицка."

Упитан за коментар, господин Левин је одговорио да жена и деца "напросто не разумеју у чему је ствар", и да су тема и одговарајуће радно окружење веома важне компоненте продуктивности племенитог линуксаша:

"Нема шансе да се нешто обави ни када си незадовољан позадином. А тек ГТК темом (GTK theme). ГТК темом мораш бити одушевљен, занесен, пун патоса. Шта ви мислите, нисам ја тамо нека прозорашка сељачина!

То вам је као нека врста фенг-шуија. Ако ми десктоп није удешен како треба, како да радим нешто иоле озбиљно. Сара то не разуме. Или ме тера да 'сиђем с компјутера' и бацим ђубре, или да одем да купим млеко, или да на'раним децу...Знате већ, важне ствари - по њој. Али не дам се ни ја: ако тема, по ономе што се види на снимцима, изгледа лепо, инсталираћу је макар ми била последња."

Не зна се да ли је господин Левин инсталирао своју последњу тему, али је госпођа Сара, по препоруци припаднице локалне седме силе, решила да промени плочу.

"Још само фали да открије Unix Porn. Море, сад ћу ја да почнем да испробавам нове мужеве. Зна и Сара шта је фенг-шуи!", изјавила је госпођа Левин екипи националне ТВ која је дошла да је посети у њеном дому, затекавши је како зури у Стивенов кућни "офис", мрачну собу са тек по којим титравим зраком с екрана на којем је зјапило Enter the Void (eng. void: празнина - прим. прев.).



Претходно из истог извора: Слатке муке корисника Арч Линукса

Извор: Man Pledges to Try Just One More Desktop Theme
Превео, врло, врло слободно: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Покровитељ рубрика ИТ и Линукс:

Uspon računari d.o.o

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!