Препоруке за 7. јун 2017.

1. На прсте једне руке могу да набројим стручњаке који су ступили у неку од странака а за које још увек имам поштовања. Један од њих је проф. др Миладин Шеварлић, складних залагања у струци и политици. Стога ћу вашој пажњи, мирне савести иако је чланак на латиници, препоручити...

INTERVJU, PROF. DR MILADIN ŠEVARLIĆ: Organska šansa za pusta srpska sela | Ekspres.net

Колико је професор у праву, говоре и редови о Србији и српским (препуним пестицида) јабукама у чланку...

BAD APPLE – APPLE SCAM IS WORSE FOR RUSSIA THAN APPLEBAUM IS GOOD FOR POLAND | Dances With Bears

Али Џона Хелмера треба читати и ако хоћете да уживате у критици земље коју иначе волите - Русије, за шта је овај текст такође одличан пример.


2. Опет јабуке, али не јабуке воћке, већ опасан коров:

- Политика Online - Вучја јабука трује бубреге

- Најбољи научни рад прошле године: Вучја јабука (Aristolochia clematitis) трује бубреге – СРБски ФБРепортер

Лично, тема ме ич не занима, чланке о здрављу третирам исто као вести из тзв. црне хронике и спорта - бацим поглед на наслов и то је све. Верзији "Политикиног" чланка на страницама које уређује госпођа Биљана Диковић привукло ме је оно "најбољи научни рад прошле године". А онда...Паф, копија информативнија од оригинала - због илустрација, које овога пута нису послужиле само да се текст украси, него и да се читаоцу пружи додатна информација, како да препозна опсност.

Леп и користан рад госпође Диковић. Није ни чудо, женскињу од здравља ништа интересантније. Јесте л' кад чули две жене да причају дуже од 30 секунди а да једна не потегне шта јој је лекар номад рекао?


3. PressTV-Twin terrorist attacks hit Tehran

Али не због самог чланка - Иранци се не залећу са именовањем организатора злочина, него због коментара читалаца: На пример:

Is this what the House of Saud meant by 'bringing war to Iran'?

Или:

Done by Israel and Saudi Arabia as usual, that's where these Terrorists Paychecks are Signed.


4. Или је Техеран само реклама за...

Int'l defense & security expo underway in Tel Aviv - ISDEF, the largest defense and security expo ever held in Israel, opened on Tuesday in Tel Aviv with about 300 exhibitors from Israel and across the globe showcasing their latest products. Among the exhibitors at the 8th annual Israel Defence Exhibition are over 50 Indian defense companies as well as firms from the US, Britain, France, Germany, Singapore and Turkey. End users from the public security and military sectors, including major procurement officials and senior officers, are also in attendance. The expo includes a conference on global terrorism, cyber security and the implications of the European refugee crisis. Workshops on a series of topics such as modern warfare, multipurpose technologies, Israel's 2014 operation in Gaza, and the business of defense are being offered as well. About 15,000 visitors from over 90 countries are expected at the three-day event.

Уопште се не шалим. Израел јесте терористичка велесила - и у тој делатности ниже успех за успехом а да нико као организатора не сме ни да га помене, а камоли осуди - али знање треба и уновчити. А шест и по милијарди и није неки новац за такву алу...Defense Ministry: Israel’s Total 2016 New Defense Exports $6.5 BillionThe Jewish Press | JNi.Media | 2 Nisan 5777 – March 29, 2017 | JewishPress.com


5. Али, "нека виси Педро":

Gabrijel: Za sve su krivi američki ugovori o prodaji oružja - Ekonomske Vesti

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel (SDP) optužio je američkog predsednika Donalda Trampa da doliva ulje na vatru ionako nestabilnog Bliskog istoka.
Trampizacija je posebno opasna u tom ionako kriznom delu sveta, rekao je Gabrijel u intervjuu Handelsblatu, a komentarišući nedavni ugovor SAD sa Saudijskom Arabijom i nanoviju izolaciju Katara.

„Nedavni gigantski vojni ugovori predsednika SAD Trampa sa monarhijama Persijskog zaliva povećavaju rizik širenja spirale u sferi prodaje oružja“, rekao je Gabrijel.

Nedavno su SAD potpisale ugovore o prodaji oružja monarhijama Persijskog zaliva u vrednosti od 460 milijardi dolara. Glavni posrednik u pregovorima o tim poslovima bio je Tramprov zet i specijalni savetnik Džared Kušner.


6. Доналд Трамп Педро ће бити крив и за...

In Major Blow To Washington, South Korea Suspends Deployment Of US Antimissile System | Zero Hedge - In a stunning blow for US diplomacy in the Pacific rim region, Yonhap reported that South Korea’s newly elected president, Moon Jae-in said he has suspended the deployment of American THAAD anti-missile defense system, a major concession to China and a significant break with the United States on policy toward North Korea...


7. Питање је и да ли ће му помоћи још једно именовање на високи положај из редова бојовника "државе у држави"...

Ex-FBI Agent: Wray Is 'Opposite Of Draining The Swamp' [VIDEO] | The Daily Caller - Former FBI agent Clint Watts believes Trump’s pick of Christopher Wray for FBI director is the “opposite of draining the swamp.”...



8. Алавост на кликове и евриће које кликови доносе доводе и до лагања читаоца:

ИРАН ЖЕСТОКО ОПТУЖУЈЕ: Напали су нас Саудијци, стиже освета | СРБИН.ИНФО

Иранци нису претили осветом, освета се не спомиње ни у чланку, али битан је "јак" наслов...Битно је да се наплате идиотлук, незнање и штеточинство.

С друге стране, иако на веб-сајту још и веће штеточине - Степске свраке, имате чланак главног дописника иранске Прес ТВ из Париза, Рамина Мазахерија, у коме се истиче нешто сасвим супротно од освете...Iran’s response to ISIL attack: Haha, that was nothing | The Vineyard of the Saker

Не морате се сложити с неким тврдњама аутора - рецимо оном да иза напада највероватније стоји терористичка организација Муџахедин халк коју обучава и води израелски Мосад, али ћете прочитати аутентични, уистину ирански, а не Ројтерсов или које друге дезинформативно-пропагандне службе Запада, поглед на "тривијални" напад - тривијални јер неће изазвати никакву панику и несмотрене реакције као што је, по дефиницији, освета.

НАКНАДНО: Сад видех A communist terrorist group in Albania must be condemned by all friends of Iran. Превешћу.

Еве га :)

Улога државе Албаније у техеранском терористичком нападу


9. И да завршимо за данас:



- Is Linux faster than Windows ? » TechWorm

- A beginners tutorial to hosting websites in GNU/Linux - gHacks Tech News

Да је прво тачно, да има дистрибуција Линукса које дупло брже "бутују" од Виндоуса, то могу и сам да вам потврдим: Антергосу треба 15, док се Виндоус 7 накањивао читавих 40 секунди да се подигне на мојој старој (али за Линукс и даље довољно јакој) машини. Обично није, али то време, колико брзо можете да приступите ОС-у, понекад може да буде заиста важно.

Што се тиче хостовања веб-сајта на Линуксу - не знам. Али било би паметно да научим. Превод што сам га управо поставио, поготово због напомене, добар је пример да није добро сва јаја држати у Гуглетиној корпици - могу да, као "лажне вести", наједном нестану. Шта тек рећи за веб-сајтове велике читаности које окупатор и намесници воде као руску пропаганду. Треба се припремати и за "цензурисање" незаконским средствима.


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Debian -- The Universal Operating System

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!