Први коментар проф. др Миладина М. Шеварлића који ни из трећег покушаја није објављен на сајту "Блица" поводом чланка "Ovo su ljudi koji će odlučivati o GMO u Srbiji"



Изгледа да у Србији политичарима ништа није свето кад се ради о заштити националних интереса. Уместо да подстичу српску пољопривреду, за последњих 25 година су уништили 400.000 породичних пољопривредних домаћинстава, што представља 1.000 села са по 400 газдинстава српских домаћина. Не само да Вучић и Недимовић хоће мимо забране прописане Законом о ГМО да легализују промет здравствено небезбедних ГМО из иностранства и да странцима не продају већ предају српско тржиште хране, већ им ништа не значе ни једногласне одлуке свих одборника (без обзира на њихову припадност партијама, покретима, групама грађана) у 135 општина и градова или у 80% од укупно 169 општина и градова у Србији који су усвојили моју Декларацију и други текст Зелених Србије којима се забрањује увоз, узгој, прерада и промет ГМО и производа од ГМО! А то смо постигли једино ми у Србији - да легитимни државни органи - скупштине 135 општина и градова се једногласно изјасне против ГМО и производа од ГМО.

Ако им то није довољно да уваже вољу народа, онда идемо и на референдум.

И победићемо их без обзира ко ће бројати гласове!

Продали су све ресурсе воде и земљишта за "тепсију рибе", а сад хоће да продају и здравље наше деце, унучади, праунучади, чукунунучади...

Морамо се изборити за референдум за Србију без ГМО!


До победе народне воље!


Проф. др Миладин М. Шеварлић,

аутор текста Декларације о ГМО, која је прво једногласно усвојена у Скупштини града Чачка 30.01.2013. а 135-ти пут 20.11.2016. у општини Сјеница!


Ћирилизовано: Чланак "Блица" можете погледати овде.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!