Дебкафајл: Терористички напад и немири Палестинаца у Јерусалиму за време Трамповог обиласка светиња


Један Палестинац је у понедељак напао контролно место Израелских одбрамбених снага у Ебу Дису, арапском предграђу Јерусалима. Нападач је убијен пре него што је стигао да некога повреди.

У палестинским четвртима Јерусалима су избили нереди док је председник Доналд Трамп са првом дамом био у обиласку Храма Васкрсења Христовог у Старом граду. Пар су свечано дочекали свештеници Православне, Католичке и Јерменске апостолске цркве.

Пар је одатле пешке наставио ка Западном зиду (Зид плача), где је председник Трамп главу покрио јармулком. Први амерички председник који је посетио ову јеврејску светињу, помолио се руком положеном на древни зид подигнут пре више од 2 000 око Другог јеврејског храма, и у његовој пукотини оставио поруку.

Потом се код Западног зида помолила и Иванка Кушнер.


DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Напомена преводиоца: Трамп само копира Путина, није искрено одан Држави Израел - видећемо да ли ће се тога досетити клинтоидни медији. У међувремену (и обратите пажњу на наслов)...KOSHER Russia - Vladimir Putin FATHOMS Over Bowing @ FAKE "Wailing Wall" - Remains Of Roman Fort - YouTube





Извор: Terrorist attack, Palestinian riots in Jerusalem as Trump visits shrines
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!