Дебкафајл: Руска мапа сиријских "сигурних зона" укључује и израелски Голан!

Преузето са насловне странице "Дебкафајла", мапе у самом чланку нема - прим. прев.

Према карти што ју је у суботу објавило руско министарство спољних послова, четири сигурне тј. "деескалационе зоне" које је одредила Русија - во имја Сирије - покривају не само јужну Сирију све до израелске и јорданске границе, него и Кунеитру и израелски Голан.

Све четири "деескалационе зоне" су проглашене за зоне забрањеног летења, што ће рећи да ни израелској авијацији није допуштено да лети изнад ове израелске енклаве. План, чији су коспонзори Русија, Турска и Иран, одобрен је прошле недеље на мировној конференцији у Астани, али га Сједињене Америчке Државе нису подржале, док су представници већине од 15 побуњеничких група напустили скуп, противни да Иран буде један од три "гаранта", чији би официри надгледали спровођење споразума у безбедним зонама, па и на Голану - ако руски план заживи.

Прочитајте специјални извештај "Дебкафајла": Russia’s 4 Syrian ceasefire zones – Kremlin spin
 
DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Securi
 
Напомена преводиоца: Послушајте препоруку исфрустрираних ционистичких пропагандиста, наравно. "Руске четири зоне прекида ватре - кремаљски спин" је помало муцав излив беса, али и налог вашингтонским шабат-гојима шта им је чинити. А шта ови раде, па, читам контрадикторне вести. Видећемо.

У међувремену, баците поглед на Fears Russia is aiming to 'federalise' Syria are groundless. Here's why. Можда вас умири. Мене није, дебкили су у праву кад кажу да Асад "снажно ћути" - на сајту САНА-е последња вест о руском плану је објављена још прекјуче...Syrian Arab News Agency – S A N A

Просто да човек позавиди овдашњим путиновским верницима на оном "Зна Путин шта ради!!!".

Накнадно: И наравно, ционистички питомци  одмах ступају у дејство...Clashes In Eastern Damascus Continued Despite Safe Zones Agreement

Биће тога још, и још крвавије.

Извор: Russian map of four Syrian “safe zones” includes Golan
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux-у

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!