Пол Крејг Робертс: Где се деде председник Трамп?

Paul Craig Roberts - Official Homepage

На основу сопственог дугогодишњег вашингтонског искуства, слободно могу да кажем да потпредседници никада не дају бомбасте изјаве о спољној политици нити другим земљама прете ратом. Ни Дик Чејни то није чинио нејаком председнику Џорџу "Дабији" Бушу.

Али јуче је цео свет чуо да потпредседник Пенс Северној Кореји прети оружјем. "Мачеви су наоштрени", рече Пенс као да је он главнокомандујући.

А можда и јесте.

Где се деде Трамп? Судећи по оним безбројним е-писмима што ми шаље, Доналд Трамп се бави уновчавањем свога председниковања. Када је победио на изборима, почео сам да добијам небројене понуде да купим Трампове бејзбол капе, мајице, дугмета за кошуље и шоље за кафу, и молбе да донирам три долара за која ћу учествовати у лутрији са наградама у виду сувенира с ликом Трампа. Најновија понуда од ове последње врсте је шанса да освојим једну од "пет невероватних фотографија са наше историјске и масовно посећене инаугурације са личним потписом председника".

За Трампа, председниковање је машина за прикупљање пара. Ако његов потпредседник, саветник за националну безбедност, секретар за одбрану, амбасадор у УН, директор ЦИА-е, или ко год, пожели да где год започне рат - нема проблема, ето прилике за још једну лутрију са донаторским срећкама од три долара.

Пошто Трамп није у стању да влада сопственом владом, добисмо да потпредседник Пенс саопштава Русији и Кини да им се на граници може десити атомски окршај САД и Северне Кореје. Пенс није довољно паметан да би то знао, али Русија и Кина сигурно неће прихватити да им се у суседству води нуклеарни рат.

Вашингтон је тобоже забринут због севернокорејског нуклеарног наоружања, али цео свет стрепи што атомско оружје, планине атомског оружја, има Вашингтон. Истраживања јавности у целом свету показују да је највећи део човечанства далеко забринутији због Вашингтона и Израела, него што се боји да ће мир у свету угрозити Иран, Северна Кореја, Русија или Кина.

Пенс је своју опаску о наоштреним мачевима започео обнародовањем да ће "Сједињене Америчке Државе увек тежити миру", што је - после Србије, Сомалије, Авганистана, Ирака, Либије, Јемена, Пакистана и Сирије - тако бесрамна изјава да је бесрамнију тешко и замислити. Из перспективе Вашингтона, увек жртве Вашингтона започињу и провоцирају, никада Вашингтон.

Сједињене Америчке Државе хоће рат. Ако дође до смака света, Вашингтон ће, а не Северна Кореја, Иран, Русија или Кина, бити виновник нестанка свега живог на Земљи.


Претходно од истог аутора: Пол Крејг Робертс: Постаде стидно бити Американац


Аутор: Пол Крејг Робертс
Извор: President Trump’s Disappearance - PaulCraigRoberts.org
Превод, специјално за "Геополитику.ру", "Факти", "Вебтрибјун" и кориснике њихових плагијаторских услуга: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на ARCHLabs –

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!