Дебкафајл: Трамп изјавио да је Москва можда знала да ће "касапин Асад" употребити хемијско оружје, али да је то "вероватно мало вероватно"

"Трамп! Учинимо Израел поново великим!" - из времена Трампове кампање у Држави Израел. Фотографија преузета из 'Make Israel Great Again' - ABC News (Australian Broadcasting Corporation)

Председник САД Доналд Трамп је на заједничкој конференцији за штампу  са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Стотембергом рекао да САД и пакт  покољ у Сирији треба да окончају заједничким напорима, при чему је сиријског председника Башара Асада назвао касапином.

Одговарајући на постављено питање, амерички председник је рекао да је "сигурно могуће" да је Русија знала да Сирија планира да изведе прошлонедељни  хемијски напад, али је додао и да је то "вероватно мало вероватно". Што се тиче америчког напада крстарећим ракетама "томахавк" на сиријску ваздухопловну базу, изведеног за одмазду на напад од 4. априла, Доналд Трамп је изјавио: "Ја апсолутно не сумњам да смо урадили праву ствар." Потом је додао да је државни секретар Рекс Тилерсон чинио "значајне напоре" током посете Москви, где је отпутовао да би разговарао о Сирији и другим кључним питањима.

DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Напомена преводиоца: Ако неко мисли да је ово преслободан и злонамеран превод, доле има линк на извор па нека се сам увери да се сами Јевреји зафркавају на рачун Трампове речитости. И поред тога што овакве изјаве иду у прилог политици управо њихове државе - да дестабилизује и што је могуће више уништи све своје арапске суседе и, после, највећег ако не и јединог опасног непријатеља - Иран. Речју, ционисти и ционистичке марионете из Беле куће тако предано извршавају налоге Израела, да су се тамошњи пропагандисти прилично опустили. Што није лоше, да америчким родољубима једном стигне у главу ко им заиста управља државом и судбинама.


Извор: Moscow may have had advance knowledge of chemical weapon attack: Trump
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!