Руско-ционистички односи: Израелски министар одбране у новој посети Москви

Израел неће дозволити да се иранске и снаге Хезболаха прикупљају на израелско-сиријској граници



DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security

Министар одбране Израела Авигдор Либерман је у уторак допутовао у Москву да учествује у дводневној међународној конференцији о безбедности. После сусрета са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровим, Либерман је рекао да Израел неће дозволити концентрисање иранских и јединица Хезболаха на граници Сирије са Израелом. Он је похвалио механизам координације Израелских одбрамбених снага и руске команде у Сирији, да је ефикасан и спречава непотребна трвења.

Високи официри две војске су се до сада састајали девет пута. Либерман ће се током боравка у Москви састати и са руским министром одбране генералом Сергејем Шојгуом.


Напомена преводиоца: "Дебкафајл" Сергеја Шојгуа назва Сергејем Шогуном (Шогун — Википедија):




Може им се да се спрдају, али, да подсетимо, ипак више не смеју да по Сирији раде (баш све) шта хоће: "Дебкафајл" захтева одговор од САД: Јордану сте допустили, докле Израел да чека да уђе у Сирију?

Опширније о Либермановом сусрету са руским "шогунима":

Liberman says Israel 'won't allow' new Iranian front on Golan Heights | The Times of Israel - Speaking with Russian Defense Minister Sergey Shoygu and Foreign Minister Sergey Lavrov, Liberman expressed Israel’s concern that Iran is using Syrian territory to smuggle arms to the Lebanese terror group Hezollah — something Israel has said it cannot abide...


Извор: Israel will not let Iranian, Hizballah buildup on Syrian border
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано на ARCHLabs

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!