Гилад Ацмон: А сад мало јеврејског образовања



Да, јеврејског образовања, јер рабин Мојше Зелдман у овом видеу објашњава шта значи бити Јеврејин. Шта је свим Јеврејима заједничко? Религија? Раса? Или крв? Зелдманов одговор је да су сви Јевреји деца Израела и једна породица.

Што ме малкице збуњује. Каква су Јевреји то породица? Ако јесу породица, као што тврди рабин, зар не би требало да сви Јевреји буду одговорни за злочине Државе Израел?

Ако су сви Јевреји једна породица, зар не би требало да заједно, породично, преузму одговорност за све те силне ратове по свету које су нам наметнули јеврејски лобији (AIPAC , Christian Friends of Israel CFI America, Labour Friends of Israel, Conseil Représentatif des Institutions juives de France итд.)?

Ако су сви Јевреји једна породица, зар не би требало да најстарији зауздавају безобзирне мамоните с Вол стрита?

Нећете веровати, али јеврејска породица све то и чини. Прво формира синхедринске судове, јер треба осигурати јеврејску надлежност за "јеврејске послове", а онда се против злочина Државе Израел дигне неколико чланова породице уредно негованог имиџа човекољубца (Jewish Voice for Peace, Mondoweiss и сл.. Истовремено, јер Американци нису баш гласни када се треба успротивити грубом уплитању Америчко-израелског комитета за јавне послове у политику САД, неко из породице узме и то да ради, исто као што ће о злочинима Вол стрита трубити јеврејски псеудосоцијалисти.

Јевреји јесу породица. И та породица се држи "све остаје у породици" закона опстанка. Али "нефункционална" породица , каквом хоће да их представи рабин Зелдман, нипошто нису, јер су до сада били више него успешни у истовременом одржавању хегемоније и дириговању опозицијом.

Али све чешће се чују дисидентски гласови, па и мој, да су породична посла јеврејска постала толико провидна да им се ближи крај.




Аутор: Гилад Ацмон
Извор: It All Stays In The Family — Gilad Atzmon
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!