Дебкафајл: Руско министарство спољних послова опет позвало израелског амбасадора на разговор

Извор за фотографију: Israeli Military Now 3D Printing Drones With American-made Printers | 3DPrint.com

Израелски амбасадор у Русији Гари Корен позван је у Министарство иностраних послова у Москви у недељу, по други пут у 48 сати. У петак, заменик министра спољних Михаил Богданов је  затражио израелско појашњење ваздушних удара Изралских одбрамбених снага по објекту на северу Сирије крај Палмире, а у близини руских снага.

"Дебкафајл": Овај други позив убрзо после првог указује да се, због Сирије, све више погоршава криза у односима између Русије и Израела.


Second Russian foreign ministry summons for Israeli ambassador

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

- Izraelska bespilotna letelica gađala i ubila NEDUŽNOG sirijskog civila! (FOTO) | Najnovije vesti - Srbija danas

- Или, ако нисте склони вестима с патриотско-русофилног интернет таблоида:

Дебкафајл: Израелска летилица убила припадника Голанске бригаде у Сирији


Сиријски извори су у недељу јавили да је израелска летилица разнела једно возило на аутопуту за Дамаск и у близини голанског града Кунеитра, при чему је убијен возач - цивил. Друштвене мреже, пак, преносе да је израелски дрон убио припадника Голанске ослободилачке бригаде Арапске војске Сирије Јасера ал-Саједа.

Израелске одбрамбене снаге су одбиле да коментаришу ове извештаје.

Војни извори "Дебкафајла" су нам открили да је жртва изгледа спроводила снаге Хезболаха у њиховом продору на Голан - војном покрету којег смо ми први открили и објавили на свом сајту у суботу.

Дамаск и Хезболах се последњих дана куну да ће се осветити за сваки израелски напад. - Извор: Syria: Israeli aircraft killed a Golan Brigades member

Изгледа да позивање изасланика Државе Израел у Руској Федерацији на мало пропиткивања и карања заиста делује на Бибија. Као на бика црвена марама.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!