Питер Лавел: Коментар о "оставци" Трамповог саветника за националну безбедност, генерала Мајкла Флина

Генерал Мајкл Флин је пао као прва жртва борбе неоконзервативаца против исхода председничких избора

 

Фотографија: Џорџ Фреј / Гети имиџис

Саветник за националну безбедност је оставку дао у понедељак увече, после открића да је о америчким санкцијама Русији разговарао са руским амбасадором Сергејем Кисљаком, и то у децембру, недељама пре Трампове инаугурације, чиме је прекршен закон.

Као и Трамп, Флин је заговарао блискије везе с Русијом. Критикован је због појављивања на телевизији РТ, говорило се да је за то добијао хонорар, што значи да је прихватио новац руске владе. Истовремено, Русија је оптуживана - без чврстих доказа - да се меша у америчке председничке изборе.

Закључак: Флин је прва званична жртва реакције неоконзервативаца на исход председничких избора. Генерал Флин је поклекнуо, допустивши себи да постане лак плен за либералне корпоративне медије. Саветник за националну безбедност је први који је морао да оде из Трампове администрације, а питање је да ли ће бити последњи.

The Duran

Напомена преводиоца:

Победа неоконзервативаца? Лелеее, Русофобија већ погодила нову америчку администрацију, како пише вазда дубокомислени "Спутњик"?

Зар Трампу сад неће бити лакше да оправда неиспуњавање предизборног обећања о побољшавању односа с Русијом? А да се не гади метода неоконзервативаца - који уопште нису својствени само њима - показује...Директор ЦИА-е уручио "шиптарски" орден главном финансијеру тероризма

Ко је умео да прочита. Српски "патриотски" медији су ту вест потпуно прећутали, а ни овде није привукла неку посебну пажњу.

Иначе, Лавелов коментар сам превео због последње реченице. РТ-ов уредник ипак не може да пише на свом приватном веб-сајту шта и како хоће, али је том реченицом натукнуо оно што Руси нити могу, нити хоће да кажу (а питање је да ли се усуђују и да мисле), да је Трамп само наставак "америчке" империјалистичке политике другим средствима, па да ће у том смислу и надаље водити кадровску политику.

(Накнадно видех, ал' ево мало музике и за трампутиновска ушеса: Абе каже да га је Трамп охрабрио да јача везе и дијалог с Путином / Abe says Trump encouraged him to boost ties, dialogue with Putin | The Japan Times)


Аутор: Питер Лавел
Извор: BREAKING: Michael Flynn out as Trump security advisor – the first to bite the dust
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на BunsenLabs Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!