Велика Британија: "Злочини из мржње" над Јеврејима у драматичном порасту

По најновијим подацима, у Лондону је забележен драматичан пораст антисемитских злочина из мржње



Конкретно, у извештају се наводи да је прошле године пријављено 813 случајева злочина из мржње према лондонској јеврејској заједници.

Ово представља повећање од 65 одсто у односу на претходну годину.

Другде, било је 205 случајева регистрованих у Манчестеру, дому друге по величини популације Јевреја у Уједињеном Краљевству.

Од укупно 1 309 таквих инцидената забележених широм Уједињеног Краљевства прошле године, скоро три четвртине се односи на Велики Лондон и Велики Манчестер.

У извештају којег је објавило Повереништво за безбедност заједнице (Community Security Trust  - CST), добротворно удружење које прати антисемитизам, се наводи да су Јевреји прошле године били на удару више од три пута дневно у просеку.

Према извештају, у 2014. години је забележен дотадашњи рекордно висок ниво 1 182 таквих злочина.

Поред тога, исте години је било 65 случајева оштећења и скрнављења јеврејске имовине.

Даље, било је 1 006 случајева насилничког понашања, и усмено и преко графита и друштвених медија.

У извештају се наводи, да: "Уместо једног, изненадног окидача догађаја за нови 'рекорд' из 2016., велики број забележених антисемитских инцидената вероватно је резултат кумулативног ефекта низа догађаја и фактора који су, узети заједно, створили атмосферу у којој је број инцидената које је забележило Повереништво континуирано био висок."

Дејвид Делев, председник управног одбора Повереништва за безбедност заједнице, каже: "Иако Јевреји у овој земљи живе углавном добро, овако висок ниво антисемитизма је дубоко забрињавајући и чини се да се повећава. Најгоре од свега је што неки сматрају да је данас, из различитих разлога, безбедније јавно изразити свој антисемитизам него што је то било раније"

Осврћући се на извештај, градоначелник Лондона Садик Кан је рекао:

"Овако значајан пораст тих мизерних злочина из мржње над лондонским Јеврејима је шокантан и дубоко забрињавајући. У нашем граду је неприхватљив сваки чин антисемитизма. Морамо посвуда разгласити поруку да за антисемитизам никада неће бити оправдања и да ћемо га сасецати кад год промоли своју одвратну главу. Ја сам усвојио политику стриктне нулте толеранције спрам антисемитизма и свих злочина из мржње. Желим да наши полицајци имају све ресурсе и сву неопходну обуку за истраживање апсолутно свих злочина из мржње, укључујући злоупотребе интернета, а како би се осигурало да у својој околини имамо полицијске тимове који разумеју и одражавају схватања заједнице којој служе...

...Ми смо повећали број преданих локалних полицајаца широм главног града и формирали нови полицијски тим специјализован за истрагу онлајн злочина из мржње. Ово је кључни део мог обећања да ће жртве бити у средишту нашег плана о деловању полиције у Лондону. "

Амбер Рад је антисемитизам назвала јадним обликом мржње, и додала: "Од виталног је значаја да се обезбеди сигурност и безбедност наше јеврејске заједнице и ова влада ће наставити да чини све што је у њеној моћи да искорени ове подле нападе."

Заменик председника Лабуристичке партије Том Вотсон изјавио је да су чињенице из извештаја "крајње забрињавајуће", и упутио апел: " И држава и ми као странка морамо искорењивати антисемитизам где год постоји."

Irish Sun | Breaking Ireland News | Irish Sun
Israel Herald | Insightful News & Articles focusing on Israel

Претходно почињени антисемитски и антифилоционистички "онлајн злочини из мржње" на "Ћирилизовано"(и то само када је у питању Велика Британија):

- Гилад Ацмон: Како је открића Ал Џазире "појела маца"

- Гилад Ацмон поводом открића да је Израел ковао заверу за "обарање" британских посланика и министра спољних послова

- Велика Британија усвојила ''најекстремнији закон о масовном надзору у историји западне демократије''

- Гилад Ацмон: Гој има да слуша

- Гилад Ацмон: Поводом "Британска влада загубила документа о својој умешаности у развој нуклеарног наоружања Израела"

- Др Родни Шекспир: Политику британске владе контролишу ционисти

Итд, итд...Ћирилизовано: Велика Британија

Извори: Hate crimes against Jews in the U.K. records a dramatic rise - Irish Sun
и Hate crimes against Jews in the U.K. records a dramatic rise - Israel Herald
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Antergos Linux

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!