Гилад Ацмон о јеврејству и ционизму (ВИДЕО)

Gilad Atzmon

 Ционисти против антициониста Јевреја чине лажну бинарну опозицију. У разговору са Ричијем Аленом још једном сам инсистирао на томе да су људи који се политички идентификују "као Јевреји" претплаћени на у основи расистичку политику. Такође сам, и то први пут, изложио свој поглед да није ционизам запосео јудаизам, него обрнуто. Јудаизам је преотео ционизам. Ционизам је с почетка био секуларни, антијеврејски покрет који је обећавао да ће "цивилизовати" јеврејску дијаспору путем "повратка кући" (као да је Палестина уистину "јеврејска кућа"). Али временом је постало јасно да је ционистичка иницијатива претрпела пораз. Ционизам је преотела јудаистичка искључивост, претворивши га у екстремни облик трибалистичке изузетности. У пракси, рабинистички јеврејски насељеници су од 1967. године водећи представници пљачкашког ционизма.

Што никако није случајност.




Гилад Ацмон / Gilad Atzmon On Zionist Charities Targeting David Icke & The Meaning Of Jewish Identity — Gilad Atzmon


Александар Јовановић / Ћирилизовано, на MX Linux

Можда ће вам бити тешко да поверујете, али ми сопствени коментари теже падају од техничког дела блогераја. Али додатне информације су понекад заиста неопходне ако се жели да читалац преведено сагледа из више углова. Овај прилог Гилада Ацмона је прави пример, поготово после Идиотски антиционизам: "ХАЗАРИ (ЛАЖНИ ЖИДОВИ) - НАЈВЕЋИ СУ НЕПРИЈАТЕЉ ЧОВЕКА, А О ЊИМА СЕ НЕ ЗНА НИШТА!".

Јер:

1. Слушати Ацмонов и Аленов енглески је мучење, али се исплати. Па ако вам је стало да вам читаоци чују шта имају да кажу Шкот и новокомпоновани Британац (Ацмон се одрекао и јеврејства, не само израелског држављанства), онда их треба припремити, нпр. предложити да пре слушања скувају чај од камилице - што сам не трошим, али чух да смирује.

2. Треба подсетити да и антиционистичке изјаве Јевреја ваља примати с резервом. У овом случају, више је него сумњива Ацмонова одбрана изворног ционизма и мотива за стварање "Јеврејске државе". Јер ко је најзаслужнији / најкривљи за Израел? Британци. Не садашња Ацмонова сабраћа, него ранији, али ипак: Balfour Declaration - Wikipedia (без разумевања контекста у чијем је оквиру донета Балфурова декларација нема разумевања ни ционизма, ни Израела, па чак ни садашње Велике Британије).

3. Увек је добро Србина подсетити да битка није завршена када он мисли да је победио. Србија ће, вероватно, бити међу првим земљама које ће се ратосиљати Сорошевих агентура (Вучић ће схватити миг из Вашингтона, није много глупљи од Орбана и оног чокалије), али шта постаде најснажнија НВО у Србији? Савез јеврејских општина Србије већ сада располаже средствима да покупује услуге свих плаћеника, од медијских до политичких (погледати, нпр. Јеврејској заједници враћено 37 зграда у срцу Београда | Друштво | Novosti.rs).

Итд. Има ихахај тога што бих још рекао на ову тему, али би се увек завршило предлогом да сами истражујете. Ако ни због чега другог, оно зато што нам у Србију и Београд 29. априла стиже Дејвид Ајк, па да не дочекате неспремни пригодне газеташке коментаре Ајкове најновије приче - о ционизму и јеврејству.


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!