Руски војни теоретичари намеравају да развију концепт "меке силе"

© Fotolia/ Sergey Nivens

Руски војни теоретичари намеравају да се одупру "хибридном рату" и сличним методима, спремни су да развију концепт "меке силе" - пише лист "Комерсант"  у издању од уторка, осврћући се на извештај начелника Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације, Валерија Герасимова.

Прошлог викенда је на скупу Академије војних наука разговарано о борби против "обојених револуција". Комерсант пише да је извештај о овој теми поднео начелник Генералштаба Валериј Герасимов, који је говорио о посебностима савременог ратовања које је хибридног карактера са видовима обојених револуција и информатичких напада, и припремом у облику "меке силе".

"Будући да Министарство одбране сматра да су "обојене револуције" уствари државни удари и да представљају облик хибридног рата, немогуће је супротстави им се конвенционалним снагама - неопходно је употребљавати исте хибридне методе" - рекао је Герасимов.

"Русија инсајдер" покренуо онлајн продавницу "Shop Russia"


Сатове Ракета и Победа, уз многе друге производе, западњаци сада могу да купе преко нове онлајн продавнице Shop Russia, коју води тим Русија инсајдера у партнерству са Фабриком сатова Петродворец и многим другим врхунским руским брендовима. Уплата је лака и безбедна, купљено се испоручује свуда у свету.

Уз садашњи курс рубље, никад повољније се није могао купити руски сат!

Уметност илустрације Дејвида Диса - политичка сатира

Само неколико примера и то на једну тему, вама као препорука да посетите Дисов веб сајт The Art of David Dees | The Political Satire Art of David Dees, а себи као подсетник на обавезу да нађем и преведем нешто о уметности илустрације.

Знам ја нас... Слову матере моје

Недељко Николин Кајиш

У једној кафани срео сам своју ћирилицу у туђем језику. Власник објекта је написао ОФИС, умјесто OFFICE. Ћирилица је била мало постиђена, ја забезекнут, а власник поносан. На питање "што?", добио сам кратак одговор "з' инат".

Стара анегдота говори о историчару умјетности, који на самртничкој постељи, посљедњом снагом, каже свештенику што му пружа крст: "То је ренесансни примјерак, позни шеснаести вијек". Оданост својој љубави, свом занимању, увијек, па и на одласку у вјечност. И ја вјерно служим слову матере своје, првој љубави. А љубав је свједок који не лаже.