Палубна авијација САД префарбана у руске камуфлажне боје - "теорија завере" или припрема за нову "лажну заставу"?

Напомена преводиоца М. Младеновића: На "Ћирилизовано" је још пре три дана пренето упозорење са "Мун оф Алабама" да је могуће да демократори опет спремају неку крваву и подмуклу подметачину: Александар Јовановић: Не било вам тешко...погледајте и ви "Да ли САД припремају 'фолс флег' бомбардовање у Сирији?".  Стога је превод овог руског чланка појашњење разлога зашто има места за сумњу, али и нека врста одговора медијским агентурама ЦИА-е у Србији на "урадке" као што је "Блицов" чланак "AGRESORSKA ESKADRILA" Teorija zavere: Amerikanci farbaju avione tako da liče na ruske! (FOTO).

Руско "паче", Су-34

Палубна авијација САД префарбана у руске камуфлажне боје


Реч је о палубном ловцу бомбардеру Ф/А-18 „Хорнет“ - то је један од авиона који лете изнад Сирије и наносе ударе по позицијама наводних терориста.

Ове податке је објавио канадски новинар Кристијан Борис: «The U.S is painting their F/A-18’s to match the paint schemes of Russian jets in #Syria. Standard training, but interesting nonetheless».

"Стршљен" коњокрадица, Ф-18 (Фото: army.lv)

Ствар је у томе што су вањским изгледом "Стршљен" и Су-34 веома слични. Једина разлика је у углу отклона вертикалног стабилизатора и склопивих крила. Али то могу видети само стручњаци, и то не на брзину. Обичан сиријски војник или, рецимо вулканизер, то неће моћи. Сиријац ће видети познату силуету са звездама, а онда бомбу која му пада на главу. И сви ће рећи да су га убили Руси.

Снимак како руски авион бомардује рецимо неку школу одмах ће доспети у све светске медије. И никакви подаци објективне провере нам неће ту помоћи. До бесвести можемо понављати да нисмо били ни близу тог подручја, али то неће вредети. На крају, такав снимак ће бити доказ „руске агресије“.

Историја се нагледала сличних провокација. Године 1939. Р. Хајндрих је покупио логораше, обукао их у пољску униформу и заузео радио станицу у Глајвицу. Цео свет је чуо позиве Пољске да туку Немце, јер су криви. Након акције, убијени су сви учесници. Али овај инцидент је оправдао Хитлерову инвазију Пољске. Гранатирање села Мајнила од совјетских трупа је послужило као изговор за инвазију Финске 1939.

Постоји и друго мишљење. Ратно ваздухопловство САД има целу ескадрилу за обуку, чије авионе фарбају у боје потенцијалног непријатеља и с њима вежбају ваздушне борбе. Нормална пракса, ништа посебно.

Али аутор поставља питање: зашто то раде у Сирији? Летите у Аризони ил' Оклахоми и тамо водите показне ваздушне борбе - нико неће имати ништа против. Али у Сирији, где је ситуација напета до крајњих граница, када цео свет живи у очекивању нечег лошег ... погрешно место и погрешно време сте изабрали, господо Американци!

Присетите се старе изреке: "Ко другоме јаму копа сам у њу пада." Да ли мислите да наши противавионци не разликују „стршљена“ од „пачета“*? Биће смешно када оборе Ф/А-18 обојеног у наше боје са америчким пилотом...



*Hornet – шершень (рус.) – стршљен – Ф-18; утёнок (рус.)– „паче“- надимак фронтовског бомбардера Су-34


Извор: Палубная авиация США перекрасилась в российский камуфляж | Политпазл
За Ћирилизовано превео: мајор авијације у пензији Мирослав Младеновић, пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!