Руска влада креше средства за државне медије

Фотографија: Генадиј Черкасов

Влада намерава да знатно смањи средства државним медијима: до 2019.године за 6-20%. Тако је предвиђено нацртом федералног буџета за 2017-2019 годину.

Према листу "Ведомости", издвајање из државног буџета за ВГТРК (Сверуска државна телевизијска и радиодифузна компанија - ВГТРК ;рус. Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания) ће бити смањено за 9%, на 20,5 милијарди рубаља. Компанија ће следеће године из државног буџета добити 21 милијарду рубаља, а за 2018. годину - 19, 82 млрд. шест процената мање добиће Јавна телевизија Русије (ОТП) - до 1,27 милијарди.

Средства за рад РТ-а ће бити умањена на 16 милијарди (за осам процената). Руска информативна агенција МИА "Россия сегодня" ће у 2019. добити 12% мање - 5,4 милијарди уместо садашњих 6,1 милијарди рубаља.

Најгоре је прошла агенција ТАСС: ове године је добила 1,81 млрд, али 2019. ће добити 20% мање, 1,45 млрд рубаља.

Данас је објављено да је нацртом буџета за 2017. који је поднело Министарство финансија предвиђено да се трошкови здравствене заштите смање за трећину. На које видове здравствене заштите ће то највише утицати можете прочитати у другим нашим чланцима.



Аутор: Јегор Гаврилов
Изворни текст на руском: Российское правительство существенно урежет расходы на СМИ - Экономика - МК
Извор: The Russian government will significantly cut spending on the media | The Newspapers
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!