У ваздушном нападу америчке коалиције 50 км од Алепа убијено више десетине сељана

Syrian Arab News Agency – S A N A
Алеп, САНА  Авиони коалиције коју предводе САД починили су још један масакр над Сиријцима, убивши и ранивши преко 60 цивила у селу Телхан у унутрашњости подручја Ал Баб северно од града Алеп.

Локални и медијски извори јављају да је село, које се налази 50 км северно од града Алеп, синоћ било мета жестоког ваздушног напада коалиције  на чијем су челу Сједињене Америчке Државе. Убијено је 20 особа, међу њима и троје деце, а повређено 40 људи од којих је већина у тешком стању па број погинулих може бити и већи.

Разорено је и уништено на десетине кућа села у коме су уточиште од злочина терористичке организације Исламска држава нашле десетине породица избеглих са севера провинције Алеп.

Овај нови злочин из серије масакара које чине Вашингтон и његови савезници, који су формирали такозвану Међународну коалицију против Исламске државе, која је ван правних оквира и надлежности Савета безбедности УН.

До сада је у Манбиџу и селима и градовима из унутрашњости провинције Алеп, Ал Гадура, Токан ал Кубра и Дабрик убијено на стотине цивила.


Извор: Aircrafts of US-led Coalition commit massacre in Aleppo countryside, killing tens of civilians – Syrian Arab News Agency
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!