War News Updates: О Си-Ен-Еновом да је "Русија у све озбиљнијем недостатку новца"



Си-Ен-Ен: Русија у све озбиљнијем недостатку новца 
 

Русија крвари готовину у све алармантнијим размерама.

После скоро две године рецесије, тужни руски буџет се овог месеца спијузио на само 32,2 милијарде долара - према извештају руског министарства финансија. А септембра 2014. године, непосредно пре но што су почеле да падају цене нафте, износио је 91,7 милијарди долара.


И све је горе и горе. Аналитичари очекују да ће руски месечни буџет до краја године пасти на само 15 милијарди, а потом потпуно пресушити.

"По садашњој стопи, буџет ће бити потрошен до средине 2017. године, можда који месец касније", напомиње Ондреј Шнајдер, главни економиста Института за међународне финансије.

Владине буџетске резерве су пројектоване тако да покрију националне буџетске мањкове у време ниских прихода од нафте и гаса.

Read more ....

Уредник WNU-а: Недостатак новца није проблем ни сада нити ће бити идуће године, али после, од 2018... Рођацима и пријатељима у Русији говорим да могу очекивати веће порезе. Ту је и могућност да Русија позајмљује новац на међународном новчаном тржишту, али морам одати признање Путину: мрзи дугове.

Узгред буди речено, а поводом "Ал Џазириног" видеа с почетка, који говори о процвату малих предузећа у Русији упркос економским проблемима, тврдим да је потпуно истинит. Када сам последњи пут био тамо, изненадио сам се како је постао важан и живахан мали бизнис у родном граду моје мајке, неких педесетак километара од Москве. Посвуда неке фирме, људи заузети...

Напомена преводиоца: Уредник WNU-a је имао и додатни разлог зашто је прилог илустровао Ал Џазириним, а не видеом чији је "мртав" линк поставио Си-Ен-Ен. Пропагандистичко смеће сам нашао на Јутјубу, ваљда је преституткама из Си-Ен-Ена почело сувише да смрди у сопственом, па га пребациле у комшијско двориште...




Извор: War News Updates: Is Russia Running Out Of Money?
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!