Коришћење "алахуакбар" видеа у образовне сврхе (три примера)

Сва три прилога су са веб-сајта "СОФРЕП - проверене вести и обавештајни подаци од ветерана јединица за специјалне операције":

Special Forces News | Military Intelligence | Spec Ops | SOFREP

Сврха објављивања прва два видеа је очигледна из пратећег (преведеног) текста, а за трећи бих само додао да би било корисно приказивати га и овдашњим потенцијалним џихадистима - преко телевизије, а не сатртивних веб-сајтова, који се , рачунајући на најниже инстинкте људи-оваца (sheeple) што се на њима напасају "информацијама", под свакаквим изговорима (али уз обавезан исказ брижности, упозорење да је снимак за 18+) грабе за још који клик и цент.

Шта бива када се групно ватају зјала у рату и војсци


Ако сте служили у професионалној војсци, сигурно сте чули "Престаните да се окупљате и хватате зјала". Професионалцима је довољно то рећи једном, другима се мора понављати, а овај пример говори шта би им се једног дана могло десити. Маните се таквих војника.

На страну недотупавност којом такви људи примају наређења претпостављених да се разиђу као личну увреду, напад на свој его. Битно је то што у свом непознавању тактике не схватају да се наређење за разлаз издаје у склопу формирања начина размишљања војника, јер ће једног дана морати да раде за шта су плаћени и стану лицем у лице спрам непријатеља, а тада... Тада, цурице, с трачарењем можете да наставите у паклу - Watch: Why you never gaggle in war or the military.





Шта бива када вам безбедност и дисциплина нису на првом месту


Гадна је награда за лежерност спрам безбедности положаја. Последица претераног самопоуздања и јадног старешинства је никаква дисциплина. Али, ако је било и је тренутно мирно, не значи да ће тако вечито остати. Не треба оштро извиђачко око, један поглед на неодржаван положај је довољан да се увиди да је "зрела крушка", готов да буде прегажен.

Овај видео приказује шта бива када се поступа у складу с "овде је мирно, ништа се не дешава", ставом својственим многим неискусним и недисциплинованим јединицама. А онда, куга безбрижности којој је узрок лоше руковођење - коси, у облику непријатеља.

Саудијски војници су ову лекцију платили животом. Иако су им непријатељи били , неопремљени, необучени и неорганизовани обични племенски ратници, Хути. надамо се и да ће и наше претерано самопоуздане а неискусне главе нешто из овога научити, јер слична брљања су се десила и јединицама са Запада, па и нама, Американцима. Ајд да се историја не понавља зато што си лењ или хоћеш да се коцкаш животом сабораца зато што умишљаш да си некакав Рамбо - Graphic Footage: Damned ugly - What happens when security and disciple are not your priority.



РПГ одељење Исламске државе у нападу - и агонији


22 минута сировог снимка неуспелог напада РПГ одељења Исламске државе на положај курдских Народних одбрамбених снага.

И агоније сниматеља не-баш-мотивационог видеа - Watch: Daesh 'Islamic State' trips through battle, gunned down by Kurds.



Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!