Умеће умножи-залепи новинарства: Наслов веб-сајта "Патриот": Затворена последња независна агенција за истраживање мњења у Русији

Прво вест "Њусвика" у издању "Патриот"-а, затим коментар.

 

Затворена последња независна агенција за истраживање мњења у Русији


Министарство правде је у кратком саопштењу навело да је приликом ненајављене провере докумената установљено да Левада центар делује као страни агент

Левада центар, једина независна агенција за истраживање јавног мњења у Русији, проглашен је „страним агентом“, саопштено је у понедељак у Москви.

То је објавило руско Министарство правде, две недеље уочи парламентарних избора у Русији.

Министарство је у кратком саопштењу без детаља навело да је приликом ненајављене провере докумената установљено да тај центар делује као страни агент, пренео је Ројтерс.

Термин „страни агент“ се, према руском закону, односи на групе које се финансирају из иностранства и које су политички активне.

Британска агенција наводи да се на изборима 18. септембра очекује убедљива победа Јединствене Русије, као и да ови избори представљају тест за председничку кампању Владимира Путина 2018. године.

Њузвик


Преузето са:
Затворена последња независна агенција за истраживање мњења у Русији | Патриот


Александар Јовановић / Ћирилизовано:



Да ли је "Невада" заиста независна или је "независна"? Уопште, да ли све те силне агенције за истраживање јавног мнења заиста истражују или  припомажу преституткама и њиховим макроима у стварању јавног мнења?

Чему служи српско издање америчког "Њусвика", одакле је "Патриот" преузео вест?

Користити англоционистичке изворе није само по себи проблематично, напротив, али и "копипејстовање" претпоставља неко умеће. И, нарочито, опрезност.

"Патриот" сам открио тек јуче. Можда ћете рећи да је требало да сајт пратим дуже, па тек онда... Али не. Медијски полуписмена дечурлија и алавци ионако превише "трују бунар" грађанског новинарста - које је по дефиницији родољубиво - новопридошле треба бар опоменути.

Неће од тога бити много вајде, јер нема се шта очекивати од патриотисања у безбедној анонимности (погледајте "О нама", при дну почетне странице), али нека се "колеге" бар потруде да колико-толико упристоје то што раде, да нас не би свакодневно подсећале на залудност борбе без мајстора свог заната (политичког, војног...)  и стручно вођених медија.

Осим ако баш то није циљ оваквих...појава.




Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!