Мирослав Младеновић: Не било вам тешко...

Owl Symbol
Пошто свет није ни почео а и не завршава на Западу као што би се дало закључити из наших новина и телевизије, за вас који би хтели да бар мало виде и другу страну то јест Исток ево неких предлога где се можете информисати и о животу тамошњег света. Лично немам проблем да читам све вести из било којег подручја па се повремено и расплинем, али то је привилегија пензионера који има времена. За оне који га немају, проблем је наћи вест која није спин (јер нико није оперисан од тога), а треба и анализирати не само шта је написано, већ често и зашто, којим речима и зашто је баш сад објављено. Прочитајте понекад вести са руског говорног подручја изненадићете се колико смо слични (а и различити).
  1. Повод за мој први предлог је интервју Сергеја Шнурова листу Известија. Сергеј је фронтмен групе „Лењинград“ и тренутно један од... или чак најпопуларнији руски музичар. Њихове песме су актуелне, описују тренутне друштвене догађаје и појаве, његове зараде су рекордне а спотови снимљени на необичан начин. За оне које воле руску музику ништа ново, али за оне који је „не воле“ јер је не познају ево прилике да виде делић руске музичке продукције.
Интервју можете прочитати овде:
Сергей Шнуров: «Я не отношусь к людям, как к дебилам»
А препоручујем и њихов најнови спот овде: Ленинград — Сиськи




  1. Пошто сам мало, као пилот и пензионисани официр, професионално усмерен на праћење војне технике, пронашао сам један сајт који завређује да се повремено пропрати. 

     
    Ракетная техника | Описания и технические характеристики ракет. Новости военно промышленного комплекса.


    Текст који ме је заинтересовао је помало футуристичка вест да је компанија „Руселектроника“ направила систем за детекцију и праћење мало уочљивих (стелт) ваздушних циљева на малим висинама преко зрачења базних станица мреже мобилне телефоније сдандарда ГМС:
Холдинг «Росэлектроника» разработал комплекс обнаружения малозаметных воздушных целей на предельно малых высотах


Сајт "ракетна техника" даје заиста добар увид у најновије ракетне технологије РФ а ценим га јер има доста текстова о историји развоја и своје и стране ракетне технологије.


  1. Трећи текст се тиче економије, објавио га је веб-сајт...

    ПолитЭксперт - Общественный политический журнал

    Док Амери држе ЕУ у покорном стању и гурају је у сукоб са Русијом и исцрпљују санкцијама, сами немају проблем да зараде коју пару у сарадњи са „мрским непријатељем“. Погледајте сами:
За овај пут толико а следећи пут... ко зна, видећемо шта ће бити интересантно. Пратите Ћирилизовано.


Мирослав Младеновић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!