Александар Јовановић: Не било вам тешко...



...прочитајте ову бриљантну анализу: Рат против Сирије: обе стране прелазе на "план Б" / The war against Syria: both sides go to “plan B” - The Unz Review

Наслов није баш сатртиван, и сигурно неће привући вернике у сваку руску јавно изговорену реч - дакле и ону да не постоји руски план Б за Сирију (што је бесмислица, јер генералштаб руске војске ако нема бар три различита сиријска плана са варијантама онда нема ни један и не зна свој посао), али ово је најбољи рад Степске свраке (Степског сокола, The Saker-a) што сам га икад прочитао.

Тема: шта ће САД сад учинити пошто је прекид ватре у Сирији пропао и које и какве би биле последице покушаја наметања зоне забране летења.

Садржај: и политички аспект, али посебно је драгоцена анализа војних капацитета САД и Русије за окршај код сиријског корала - који би био предигра за Трећи светски рат.

И стил је питак, иако Свракин (или "Скотов", али то је друга прича) речник не захтева неко посебно познавање енглеског.

Све у свему, и тема и супериоран квалитет обраде заслужују да вам, овога пута, предложим само један текст.

(Можда и под утиском...чланак "Дебка фајла" на исту тему је разочаравајуће плитак, чак и са пропагандистичко-дезинформационе стране. Баците поглед на US, Russia on brink of military showdown in Syria, проверите.)


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!