Истраживање тржишта: Шта Американци мисле о Бибију Нетањахуу - као председнику САД? (Видео)

Фотографија: Haaretz.com

Јеврејска телеграфска агенција - Израелски радио репортер се запутио у њујоршки Централни парк да сазна шта Американци мисле о Бењамину Нетањахуу у Белој кући. Добио је урнебесне одговоре...

Неки су нештедимице хвалили израелског премијера, други били сумњичави, питали да ли то новинар Асаф Либерман покушава да се ратосиља Нетањахуа, да овај оде из Израела.

"Волим га - у Израелу", рече једна жена.

"Ма ви само хоћете да га се решите и отерате овамо, је л' да?", нашалио се други анкетирани.

Трећи је побркао Нетањахуа и руског председника Владимира Путина...

Видео снимак је преузет са Фејсбук странице израелског Војног радија.




Напомена преводиоца: Ето шта су ти "вести". Израелски Војни радио, дакле медиј коме је шеф министар војске Авигдор Либерман, објави "шалу" новинара Асафа Либермана на Фејсбуку, пренесе је Јеврејска телеграфска агенција, преузме Тајмс оф Израел ... и министар војни достојно узвратио премијеру - номинално шефу, али председнику ривалске странке - за оптужбу да је крив што је бомбардовао погрешну страну у Сирији ( о чему имате овде: Израелски "Дебкафајл": Израелска авијација бомбардовала погрешног - гранате пале у Израел испалили побуњеници)

Али да ли је у питању само обично препуцавање два стандардна, иако израелска, примерка политичке сорте. Ми, Срби, имамо израз "пустити буву". Можда ова бува истражује тржиште за не тако далека будућа времена када ће Сједињеним Америчким Државама владати "оригинал" ционисти, а не шабат-гоји, како Јевреји зову нејеврејску слушчад која их двори за празник када Јеврејин не сме да се ради?


Извор: What do Americans think of Netanyahu -- as US president? | The Times of Israel
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!