Не било вам тешко...

Owl Symbol
Не било вам тешко, погледајте ова три предлога за читање. Овај пут су то чланци на енглеском језику, али ће вам сарадници и пријатељи "Ћирилизовано" понудити шири избор, не само у смислу језика, него и медијских форми. На почетку ћу замолити Душана Пажђерског, Велимира Абрамовића, Слободана Каназира и Мирослава Младеновића да вам препоруче нешто од оног што су сами нашли а сматрају да је вредно пажње, и то ћу објавити редом којим стигну одговори, а затим.... Зашто и ви не бисте са другима поделили своје налазе - са интернета, из библиотеке, са изложбе, радија и других медија? Наравно, и на српском, али имајте у виду да је циљ ове рубрике ширење дијапазона пажње, а не умеравање на оно што је већ доступно свима којима је српски језик матерњи.

1. 7,000-Year-Old Ceramic Fragment with Signs, Symbols and Swastika May Be One of the Oldest Examples of Writing | Ancient Origins

Има ту и нешто мало Винче, али је повод...

Pictured are the nearly 7,000-year-old Gradeshnitsa Tablets (actually, the two sides of a single table) discovered near Gradeshnitsa in Northwest Bulgaria back in 1969, and believed to contain some of the oldest human writing in the world. Photo: Spiritia, Wikipedia


2.  The Aesthetic of Statism - LewRockwell

Овај предлог нећу илустровати ни сличицом, ни одломком. Ко прочита, сватиће зашто. Лично, највише волим овакве радове, јер намећу више питања и истраживања но што дају одговора - идеално за зависнике од читања (и интернета).
     
     
3. The Corrupting Influence of Money in the Linux Foundation (Bias for Sale) | Techrights

 Како се може бити слободољубив а користити Онај други ОС, добровољно пристајати на коришћење алата који служи томе да вас окупатор надзире? Не може, џаба вам шта о себи мислите ако вас мрзи или страхујете од преласка на Линукс или БСД. Само немојте да вам овај чланак (и море сличних) послужи за оправдање. Смисао му је други - упозорење да ни у слободи није све мед и млеко, и да двапут вагнете пре но што неко шеширче, убунтче или сусче изаберете за свој дистро.


Александар јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!