Бљицкасто служење Новом светском поретку: USKORO "PAKAO NA ZEMLJI" Naučnici upozoravaju: Čekaju nas ratovi i izbegličke krize JOŠ GORE OD DANAŠNJIH

Александар Јовановић / Ћирилизовано: Петреусове преститутке, и оне у формалном радном односу код њега у "Блицу" и оне из Танјуга, одлично знају да су три стуба на којима се гради Нови светски поредак:

- страх од катастрофалних климатских промена, којима се на пут једино може стати уз помоћ једног тела глобалних ингеренција, између осталог и на убирање тзв. пореза на угљен-диоксид;

- страх од катастрофалних глобалних епидемија, против којих се једино може борити једино на централизован начин, рецимо преко Светске здравствене организације;

- страх од катастрофалне економске кризе, коју једино може решити Једна светска централна банка.

И зато...


USKORO "PAKAO NA ZEMLJI" Naučnici upozoravaju: Čekaju nas ratovi i izbegličke krize JOŠ GORE OD DANAŠNJIH


Rekordne temperature zabeležene ove godine u zemljama od Maroka do Saudijske Arabije mogle bi biti samo najava pravog "pakla na zemlji" koji tek dolazi, upozoravaju stručnjaci za klimatologiju.


Foto: Profimedia PUSTINJA U MAROKU

Kako piše Vašington post, u decenijama koje dolaze Bliski istok će pogoditi ekstremne oskudice vode i temperature koje će biti gotovo nemoguće preživeti, kao i ostale posledice globalnog zagrevanja.

Ako se to dogodi, sukobi i izbegličke krize bit će mnogo teže od onih kojima smo svedoci danas, rekao je viši savetnik UN-a za arapske zemlje Adel Abdelatif, koji godinama proučava uticaj klimatskih promena na Bliski istok.

Foto: Tanjug/AP IZBEGLICE NA MEDITERANU

"Nastave li temperature rasti, uslediće daleko veći sukobi i izbegličke krize u odnosu na ove kojima danas imamo", upozorio je Adel Abdelatif

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Iraku su ovog leta zabeleženi rekordni toplotni indeksi (veličina koja je izračunata na osnovu temperature zraka i njegove relativne vlažnosti), dok su i u okolini utvrđene dosad neviđene temperature od kada je merenja.

U Džedi (Saudijska Arabija) su izmjrena 52 stepena, u Basri (Irak) 54, koliko i u kuvajtskom Mitribahu. Ta je merenja potvrdila i Svetska meteorološka organizacija, čime su službeno oboreni rekordi u istočnoj hemisferi.

"Prevruće za život" 


Foto: Tanjug/AP RASHLAĐIVANJE U TIGRU U BAGDADU

Do 2090. u Persijskom zalivu će biti prevruće za život

Lokalne vlade već su sada proglasile obavezne službene praznike zbog vrućina. Usprkos tome, brojni zaposlenici odlaze na posao jer jedino tamo imaju klima uređaje. Tokom dana ulice glavnih gradova su potpuno prazne, a zbog vrućina stanovnici satima nemaju struje.

U časopisu Nature Climate Change nedavno je objavljeno da bi Persijski zaliv mogao do kraja veka ostati potpuno pust jer su simulacije na računarima otkrile da bi se dnevne temperature mogle početi penjati i do 77 °C.

Ujedinjeni narodi predviđaju da bi ukupan broj stanovnika u 22 arapskih zemalja do 2050. godine mogao porasti na čak 600 miliona, što će dodatno otežati ionako pretešku situaciju.


Извори: Танјуг и Блиц

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!