Очајно Фејсбуче организује "Марш за Европу" у Лондону за останак Велике Британије у ЕУ

Извор: March For Europe
Очекује се да ће преко 40,000 људи марширати Лондоном ове суботе, све у нади да ће тиме извршити притисак на политичаре да оставе Велику Британију у Европској унији.

Фејсбуков "ивент" ће бити уприличен недуго после референдума којим је озваничен тријумф кампање "Изађи".

Организатори "Марша за Европу", међу којима су и планери популарних "ивентова" из "Сикрет синема" (Secret Cinema) кажу да желе да политичари потпуно разумеју да ће излазак Велике Британије из ЕУ утицати на милионе Британаца и Европљана.

"Позивамо на окончање политичке неодлучности у погледу будућности Британије. Желимо да наши изабрани представници истакну да је наша будућност у Европи, и да буду транспаренти у погледу начина како наша земља може напредовати у проблематичним временима", пише у прогласу на ивент страници Фејсбука.

А организатор Кејран Мекдермот надодаје: "Референдум је био огромна грешка и корак у погрешном правцу наше земље. Покренули смо ову иницијативу да би смо упутили захтев да се ова ситуација поново размотри и да се односи Уједињеног Краљевства са ЕУ очувају. Може и мора да се пронађе добро решење."

Група "Другачија Европа је могућа", која има подршку "канцелара из сенке" Џона Мекдонела и подржава страну "Остани" је потврдила да ће бити "назочна демонстрацијама".

На Тргу Парламента ће говорити и лабуристички посланици Дејвид Лами и Кетрин Вест.

Активиста Лук Купер за РТ каже: "Сјајно је видети хиљаде младих људи како се мобилишу у талас спонтаног гнева против торијевског "Брегзита" који се одвија посвуда око нас. А и треба да младеж предводи -  она није гласала за "Брегзит" па нека изађе на улице да каже "не" и у моје име."

Лабуристички посланици Дејвид Лами и Кетрин Вест се спремају да одрже говоре на Тргу Парламента

Оснивач "Сикрет синема" Фабијен Ригал каже да је ужаснут резултатом референдума и каснијом "политичком нестабилношћу, поделом заједнице и тржишном неизвесношћу", а да ће у суботу марширати јер: "Изгледа да наша земља нема јасну мапу пута у будућност. Окупићемо се да захтевамо да наши изабрани представници кажу да је наша будућност у Европи - да буду транспарентни и покажу нам пут како се овај проблем може решити."


Извор: РТ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!