Нађа Савченко: Извињење Украјинаца становницима Донбаса и амнестија за борце обе стране

 

Савченко: Украјинци би требало да се извине становницима Донбаса


22. јул 2016.

Народни посланик Врховне Раде Надежда Савченко, донедавно "главна украјинска јунакиња" и оличење "борбе против агресорске Русије" је изјавила нешто што јој њена екстремистичка братија никако неће опростити.

Учествујући у емисији једне од украјинских телевизија, Савченко је рекла да Украјинци треба да се извине становницима Донбаса:

"Можда ћемо морати то da урадимо. Можда није могуће, али је тачно. Морамо научити да тражимо опроштај и да праштамо, иначе света више неће бити."

Шта више, Савченко је рекла да је спремна да се и лично извини мајкама Донбаса које су изгубиле синове у такозваној Антитерористичкој операцији.

Подсећамо да је руски суд утврдио да је Савченко била умешана у смрт двојице руских новинара у Луганској Народној Републици. Посланик Врховне Раде није прецизирала да ли је спремна да се извини и њиховим ближњима.


Савченко: Амнестија за борце обе стране


23. jul 2016.


Већину бораца у сукобу у Донбасу са обе стране треба амнестирати - рекла је посланик Врховне Раде Надежда Савченко на украјинској телевизији:

"Обавезно мора бити амнестије. Само не за свакога - злочинцима се мора судити. Али већину људи и на овој и на другој страни треба амнестирати."



Изворни текстови на руском: Украинцы должны попросить прощения у жителей Донбасса, — Савченко (ВИДЕО) | Русская весна и Участники конфликта в Донбассе должны быть амнистированы, — Савченко | Русская весна
Превод на енглески: Том Винтер
Извори: Savchenko: Ukrainians should apologize to the residents of Donbass
и Savchenko: Amnesty for fighters on each side - Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!