Ваздушни напад Асадове авијације на избеглички логор у Сармади - којег није било (ВИДЕО)

Извор: DW.COM

South Front:

"Око 30 људи je наводно убијено и 80 рањено у бомбардовању избегличкоg кампa у Сармадi, 30 километара од Алепа. Камп је под контролом екстремиста и капацитета до 2,000 људи. Нема фотографија или видео снимака који би открили починиоца напада. Међутим, извори наклоњени милитантима тврде да је ово био ваздушни напад.

Портпарол Беле куће Џош Ернест је на брифингу за новинаре демантовао да су авиони коалиције коју предводе САД били на задатку у погођеном  подручју.  Министар спољних послова Велика Британија Филип Хемонд је сместа похитао да за бомбардовање окриви сиријску владу."

Извор:DW.COM 


Moon of Alabama:

"...Камп је прилично велики и на равном и каменитом терену. Шатори и структуре са пластичним покривкама су на растојању од 15 до највише 30 метра. На оба видеа се види скелет једног изгорелог већег шатора. На земљи се дими школски прибор. Ватрогасци у скупој опреми гасе нека жаришта. То су спасиоци из "Белих шлемова", дела и алата велике антисиријске пропагандне кампање финансиране парама САД и Велике Британије.


Изгорели шатор би требало да буде доказ да је било ваздушног напада. Али други шатори и структуре од тракастог водоотпорног материјала, иако на удаљености од 10-20 метара од ватре изгледају неоштећено, на њима се не виде никакви ефекти наводне експлозије. Њихова танка пластична покривка је нетакнута. Нема оштећења ни на малој антени за мобилну телефонију. Нема других људи около, осим спасилаца. Нема видљивих жртава, нема крви, нема амбулантних кола, нема цивила који траже своје преживеле или имовину. Нема кратера, нема остатака бомби. Близу кампа нема ни неке војне мете..."

Детаљније (а има и стручних коментара читалаца) на: M of A - Syria: An "Airstrike" That Wasn't One

Најзад, али на првом месту по разорности и снази демаскирања спреге САД-Велика Британија-Исламска држава, видео из продукције Hands Off Syria, којег сам још пре три дана нашао на сајту Off Gardian: Сиријски "Бели шлемови" разоткривени као америчко-британски агенти у оквиру Ал Нусре и Исламске државе / The Syria White Helmets Exposed as US UK Agents Embedded with Al Nusra and ISIS | OffGuardian


Нађосмо ли нешто слично на руским сајтовима на енглеском језику - онима типа Sputnik International, RT, TASS? Ја не. Зашто? Мислим да је одговор садржан у тексту чији ћете превод моћи да прочитате касно вечерас.

ПС: Сад видех да је РТ ипак нешто објавио: Evidence shows Al-Nusra Front behind Aleppo refugee camp attack, no signs of airstrike - Russian MOD — RT News

Што донекле отклања мучан утисак. Али донекле. Да ли је нормално што неки усамљени блогер, месечар из Алабаме, брже реагује од медијске куће са стотинама милиона долара (за професионалце, стручан рад и трошкове таквог рада, је ли) на располагању?Да ли озбиљна медијска кућа чека саопштење власти и њену верзију догађаја па тек онда објављује "своју"?


Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!