Дилетантска пропаганда: "Панамска документа" (ВИДЕО)

Прво погледајте видео:


И? Зар Бранкица Станковић није чист геније пропагандистичког "истраживачког новинарства", бар у односу на дудуке из тзв. Међународног конзорцијума истраживачких новинара, творце и "докумената" (The Panama Papers · ICIJ) и видеа који већ у првих двадесетак секунди разоткрива "објективност" и "непристрасност" дилетантлука на Сорошевим парама?

Мета је Путин, наравно, мада посредно, преко пријатеља и сарадника. Наредбодавац није одолео да не поткачи и премијера Исланда, земље која се опасно замерила банкстерима, док су глумац Џеки Чен, фудбалер Лионел Меси... ту као прилог, боранија.

Али је занимљиво да је "разоткривен" и Петро Порошенко. Да ли његово име на списку актера "злочина столећа" значи да је Запад и дефинитивно отписао укропског поглавника?

Све у свему - невешто. Крик може да развикује Najveće curenje informacija iz ofšor zona u istoriji, и Пинк, кријући се иза јачих, BBC i Gardijan: Putinovi prijatelji umešani u lanac pranja novca итд, итд, али им ентузијазам вероватно неће помоћи, јер овако траљаво одрађен посао даје право Сорошу, који и сам има газде којима полаже рачуне, да тражи паре назад.


Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!