Скај њуз: ИД планира нападе на јеврејску децу у Турској (или држ' вука!)



Уведене ванредне мере безбедности у јеврејским заједницама у Турској због информација да џихадисти планирају нападе на јеврејску децу. 

 


Британски Скај њуз објавио је, позивајући се на обавештајне изворе, да Исламска држава планира нападе на јеврејску децу у Турској, а на мети би се нашли вртићи, школе и омладински центри.

Уредник спољнополитичке редакције Скаја Сем Кили је рекао да су информације о "непосредној претњи" добијене од шесторице оперативаца, ухапшених прошле недеље на југу Турске.

Засад није јасно која обавештајна служба је проследила ову информацију Скају, наводи Ројтерс, напомињући да није могао да потврди ове наводе.
Обавештајни извори тврде да су због тога уведене ванредне мере безбедности у јеврејским заједницама.

Скај наводи да је највероватнија мета напада синагога у Истанбулу поред које се налази школа.


Скај њуз, Ројтерс и РТС су нам овом вешћу упутили поруку да се манемо "теорије завере", да припадници изабраног народа, ционисти и ционистички ентитет (и њихови амерички, еуропски и сунитски извођачи радова) не могу бити творци Исламске државе. Не нападају се сестре и браћа, друга деца оца свог, је ли тако? Па... Ево једне вести од прекјуче:

Улога Министарства националне безбедности Азербејџана у регрутовању снага за Исламску државу - The role of the ministry of national security of Azerbaijan in recruiting forces for Isis | Veterans Today:

"... Шокантно признање да је Министарство државне безбедности Азербејџана толерисало и сарађивало на стварању терористичких група вехабија - у избору могућих припадника, обуци и слању јединица из Сумгајита и других места северног Азербејџана у Ирак и Сирију да се придруже Исламској држави - доказује да је јачање вехабизма у Азербејџану спроведено по наређењу Елдара Махмудова а у име Мосада."

Чланче "Ветеранс тудеј"-а нисам превео јер за учешће израелске тајне службе Мосад у слању азербејџанских вехабија Исламској држави није изнет никакав доказ. Али доказа нема ни да Исламска држава прети Јеврејчићима. Уосталом, знате ли за неки случај у ком су главосече удариле на Израел? Не постоји. Али се по свој прилици нешто спрема, можда налик оним стотинама ракетних напада Хезболаха на Израел - у којима ни један једини Јеврејин није ни рањен, камоли погинуо. Ракете по пустињи су увек биле пригодан изговор за израелске нападе, али овај "турски случај"..... Да ли је и то стварање некаквог изговора или покушај негирања, али не само веза са ИД, него и прича о тајном савезу Израела и Турске - интернет село је мало, убрзо ћемо сазнати.


Извор: РТС :: Скај њуз: ИД планира нападе на јеврејску децу у Турској
Приредио: Александар јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!