ТАСС: Припрема руских авиона за одлазак из Сирије и размештај у своје сталне базе

Путин и Асад су се договорили да се већи део руске авијације повуче из ратом разорене земље


МОСКВА, март 15. / ТАСС /. Руски министар одбране Сергеј Шојгу је по упутству председника наредио да се у Русију премести главнина групације руских Ваздушно-космичких снага које су извршавале задатаке у борби против терориста у Сирији, саопштаила је Прес служба Министарства одбране.

"Техничко особље ваздушне базе је почело са припремом авиона за дуг лет до аеродрома у Руској Федерацији. У авионе војно-транспортне авијације утоварају се опрема и материјално-техничка средства" - каже се у саопштењу.

Авионе из сиријске базе Хмеимим ће у повратку у своје сталне базе у Русији пратити авиони војно-транспортне авијације. Борбени авиони ће у Русији имати успутна слетања ради допуне горива и провере техничког стања.

Касно увече у понедељак, прес служба Кремља је пренела да су се руски председник Путин и његов сиријски колега Башар Асад у телефонском разговору договорили о повлачењу главнине руских Ваздушно-космичких снага из ратом разорене земље, пошто су "Оружане снаге Руске Федерације испуниле основни додељени им задатак".

Међутим, Русија ће задржати свој центар за контролу летења у Сирији, ради надгледања режима примирја - каже Кремљ.


Извор: ТАСС
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!