Порука Париза, Брисела и укупне хаотизације Европе - ваш новац је безбедан једино у Сједињеним Америчким Државама

Руски блогери и аналитичари за терористичке нападе у Бриселу углавном криве имиграциону политику, мултикултуралност, белгијску полицију и обавештајну службу и наравно, САД. Али Сергеј Филатов иде даље од тога.

 



Брисел оде у небо.

Главни град Европске уније је седиште НАТО-а.

Ко? И зашто?

Без обзира шта се говорило о терористима - ко су и одакле долазе, укупна слика је суморна.

Од 2011. године, када се започело са систематском хаотизацијом Блиског истока, појас од Либије преко Египта, Јемена, Сирије и Ирака до Авганистана се претворио у крволиптећу рану Северне Африке и Западне Азије. А од 2014., са победом Мајдана у Кијеву, нестабилност се проширила и на Европу.

Под контролом и плаћен од међународних фондова, прилив миграната у Европу је био следећи корак у ширењу и појачању дестабилизације.

Терористички напади у Паризу су били гласна најава да стиже Хаос, да већ удара на европска врата.

Циљ хаотизације свог тог простора је да се његов новац усмери ка "сигурној финансијској зони" Вол стрита.

Сетимо се да је после активирања "Арапског пролећа - у чему је истакнуту улогу имала амерички државни секретар Хилари Клинтон, сада под истрагом због активности у периоду 2011-2012. године - извршен напад на оф-шор банке. Под ударом су се нашли Кипар, Британска Девичанска острва и неке друге оф-шор јурисдикције. Требало их је дискредитовати као сигурна места за новац. Сваком ко је желео да своју пару склони од пореске службе своје земље дат је миг - новац је безбедан једино у Сједињеним Америчким Државама.

И новац оде. У Сједињене Америчке Државе. Према неким проценама, тамо је са Блиског истока у пламену утекло око билион долара!

Додатни "бенефит" је што више нема инвестирања у зону хаоса - инвеститори траже сигурне регионе. Ко је луд да сад инвестира у Либији или Сирији.

На реду је Европа.

Изгледа да се хаотизација Старог света акцелерира плански:

- појачан прилив избеглица/миграната
- инфилтрирање исламиста милитаната у њихове редове
- стварање терористичке мреже (мрежа?)
- испробавање локалне реакције првим терористичким нападима у Паризу, тј. шта ће учинити службе безбедности и политичари
- евалуација тог, по мом мишљењу, траљавог реаговања
- прелазак у нову фазу хаотизације.

Јадна Европа. Најгоре тек следи.

Историја нас учи да од економске кризе најефикасније опоравља рат. Данас смо усред светске економске кризе. И ето рата. Рата новог типа, "хибридног рата" - без фронтова, али са борбеним саставом, јединицама и жртвама што изазивају терор и хаос.

У овој ситуацији, једино право решење јесте истрага која ће утврдити детаље опаког Плана Хаотизације - сада Европе - за коју је, што се већ једном мора схватити, тачно прорачунато и примењено: шта, где и када.

Да би се спречила следећа фаза хаотизације, мора се утврдити основни циљ планера. И спречити даља примена плана.

Али трендови су већ јасни: сврха напада на Северну Африку, Блиски исток и Европу јесте стварање амбијента којим ће Поседници покушати да свој Глобални финансијски систем спасу од пропасти. Питање је шта ће добити као одговор.


Аутор: Сергеј Филатов
Превела с руског: Кристина Карлова
Извор: Fort Russ
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!