Односи Русије и Кине не подлежу спољним утицајима

Фото: ЕПА / Ву Хонг
ПЕКИНГ, 4. марта / ТАСС /. Односи Русије и Кине су на историјски највишем нивоу, одликује их велико међусобно поверење и не подлежу утицају трећих земаља, саопштила је у петак портпарол Свекинеског народног конгреса, Фу ​​Јинг.

"Кинеско-руски односи су веома важни за Кину, јер Русија је наша највећа суседна држава. Ми сматрамо да је садашња фаза кинеско-руских односа најбоља у читавој историји и то гледиште се базира на укупном историјском искуству и историјским поукама", рекла је Фу Јинг на конференцији за штампу уочи четврте седнице 12. Свекинеског народног конгреса.

"Односи Кине и Русије не могу бити под утицајем страног фактора и њихов развој ће и надаље бити здрав јер задовољавају наше заједничке интересе", нагласила је Фу Јинг.

Она је напоменула да, у поређењу са другим земљама, руско-кинески дијалог има значајне предности. "Мислим да је најважнија особина кинеско-руског дијалога то што се не мора трошити много времена на аргументе, неслагања, на расправе, и што не вршимо притисак на другог, већ смо потпуно сконцентрисани на сарадњу и размену идеја. Ово је наша велика предност", истакла је портпарол.

Фу Јин је рекла да је руско-кинеска сарадња посебно важна у садашњој тешкој домаћој и међународној ситуацији, и да може да послужи "као добар пример другим земљама". "Сви се ми суочавамо са различитим изазовима, међународна ситуација је веома компликована. У таквим условима, Кина и Русија су успеле да остваре тако дубоко узајамно поверење да можемо рећи да је то велика срећа за обе земље. Зато верујем да ће сарадња између Кине и Русије наставити да се развија и буде од све веће користи народима наших земаља", закључила је портпарол Свекинеског народног конгреса Фу Јин.

Ћирилизовано:

Врло информативан чланак о руско-кинеским односима и сарадњи - из перспективе јачања "квази савеза" Индије и САД: India’s quasi-alliance with US makes it the odd man out in regional security – Indian Punchline

И за нас непосредно важније: China’s Growing Ties With Serbia | The Diplomat

Препоручујемо вам и три (за сада) извештаја Беофорума:

- Говор Председника Беофорума господина Живадина Јовановића на конференцији у Кини
- КИНЕСКИ НОВИ ПУТ СВИЛЕ 21. ВЕКА 
- Шенжен Декларација - Тинк Танк међународна асоцијација Пута свиле 

У току дана пред вама ће бити и превод чланка који даје јасну перспективу на сукоб Кине и САД на Тихом океану - опет битан и за Србију, због Пута свиле...

Извор: ТАСС
Превео и риредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!