Др Марина Галогажа: Ко са децом спава, упишан се буди

Да ли можемо да назовемо протекли антинато митинг „великим“? Што се тиче народа у окупираној Србији он је заиста био велики – у данашњем друштву тоталитарне контроле изаћи на улицу и рећи своје „НЕ“ за неке је прави подвиг. Али, да ли je он то био ЗАИСТА? Извините за простаклук, али са аспекта постигнутих резултата то је био „прдеж против ветра“. Објаснићу и зашто.

Као прво. Који су били захтеви тог окупљања? Да ли су они били јасно и гласно артикулисани од стране организатора? Нису. Који је требао да буде коначни резултат? Судећи по последицама – ништа конкретно. Иначе, када нешто радиш требаш да имаш представу о томе зашто то радиш и шта треба да испадне на крају. Или кад негде крећеш требаш да знаш куда си пошао. У супротном то је тапкање на месту или ходање у круг.

Друго. Митинг је сазван у сасвим  погрешно време. Ем нерадни дан, ем ПОСЛЕ потписивања закона.

Треће. На окупљање су позване СВЕ родољубиве снаге, али нису сви добили могућност говора. Није фер – ако већ позивате онда требате да дајете могућност говора СВИМА да искажу шта имају. И ја сам једна од тих, који нису могли да говоре. Питала сам лично организатора да говорим у име Руса у Србији. Пшик... Опет иста ситуација – свима су пуна уста Руса, али не можемо доћи до речи, јер је то „резервисано“ за неког другог. Свака част „Заветницима“ али...

Ово што се ради – ради се потпуно аматерски! Да ли су та деца свесна са ким имају посла? Ја не говорим о нашим српским дахијама. Ја говорим о „саветницима“ и идеолозима које нико не види, а који са завидном упорношћу и по тачно утврђеном распореду затежу омчу на врату народа. То су веома, веома ОЗБИЉНИ и веома професионални људи. И мени је смешно када сада неку необразовану децу, која су тек јуче оставила луткице на полицама промовишу у нове лидере. Као да су ствари заиста онакве како изгледају, а не да су та деца под контролом и манипулацијом неког, ко неће да се експонира. Један мој добри пријатељ је рекао стару српску пословицу „ Ко са децом спава, упишан се буди“.

Памет у главу и да док још имамо мало времена (а у ствари смо већ у великом заостатку) препустимо организацију „мудрим главама“ – образованим, стручним у тој области и оно што је најважније са животним искуством ако заиста имамо жељу да нешто постигнемо, а да то не буде пуштање гасова против ветра.


Од истог аутора: ДР МАРИНА ГАЛОГАЖА ОТКРИВА КО СУ И КОГА ПРЕДСТАВЉАЈУ ЛАЖНЕ ПРОРУСКЕ СТРАНКЕ У СРБИЈИ - Gazeta


Аутор: Др Марина Галогажа
Извор: Газета, руско-српска информативна агенција

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!