Руска фабрика врши летна испитивања борбеног хеликоптера

Тестирање побољшане варијанте руског наоружаног хеликоптера Ка-52 „Алигатор“

Фабрика хеликоптера „Прогрес“ из Арсенијева изводи опитне летове  хеликоптера  Ка-52 „Алигатор“ непосредно пре испоруке овог најиздржљивијег (за лет у свим метео условима) извиђачко-борбеног  хеликоптера.

Фотографија: "Руски хеликоптери"

Владивосток, Русија, 10. марта (УПИ) –  У саставу „Руских хеликоптера“, Фабрика хеликоптера „Прогрес“ из Арсенијева врши опитне летове новог извиђачко-борбеног хеликоптера Ка-52 „Алигатор“ опремљеног за лет у свим метео условима.

У опитним  летовима у којима се хеликоптер спрема за испоруку, испитују се пре свега основне борбене и летне карактеристике. Летови се изводе у граду Арсенијеву који се налази на Далеком истоку у Приморској области.

Руска државна новинска агенција ТАСС пише је ово опитовање најавила фабричка служба за штаму.

"Опитни лет Алигатора у просеку траје око сат времена", наводи се у изјави службе за штампу. "Током програма, хеликоптером се изводе основни ваздушни маневри: вертикално полетање, лебдење, заокрети и други."

Хеликоптер Ка-52 „Алигатор“ (НАТО ознака Hokum B) је двоседна верзија хеликоптера Ка-50 (НАТО ознака Hokum A), има максималну брзину 196 миља на час (mph) или 363 км/ч, и тактички радијус од 339 миља или 628 км.

ТАСС пише да фабрика „Прогрес“ планира да у 2018. години повећа производњу цивилних и војних хеликоптера. Производиће морнаричку верзију овог хеликоптера и почети са израдом новог Ка-62 и извиђачко-борбеног хеликоптера Ка-52.


Извор: UPI
За Ћирилизовано
пуковник авијације у пензији
Милорад Ђошић-пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!