Пол Крејг Робертс: Збогом животном стандарду Запада

Чланак Капитализам на делу, у коме сам писао о Гркињама примораним да се проституишу, изазвао је бројне реакције жена, које ми кажу да сурова штедња има исти ефекат у читавој Европи.

Ово је писмо из Португала:

"Ваш чланак "Капитализам на делу" одлично објашњава шта се десило и у Португалу. Овде се уобичајило да младе жене продају своје тело да би платиле школарину за факултет и имале за храну.

Академик Слободан Реметић: Његовати политику јединственог српског културног простора

Академик Слободан Реметић рекао је да треба његовати политику јединственог српског културног простора, што подразумијева сличне или исте уџбенике и школски програм.


Фото: СРНА

"То је ово што има сада у Србији, Републици Српској, Црној Гори и дијаспори. Има ту и проблема и старих навика, али и лијепих акција као што је `Његујмо српски језик`", рекао је Реметић.

Он је истакао да брига о језику мора бити стална као хигијена човјека, а не само када је неки државни и вјерски празник и "када иду недјељом у цркву и на вашар".

Доњецки поручник: На реду су Мариупољ, Запорожје и Дњепропетровск


Док украјински националисти роне сузе због резултата мариупољских избора, доњецки поручник ополченац је уверен да ће овај стратешки важан град у ДНР ускоро бити враћен у окриље Републике - јавља дописник ПолитНавигатор-а.

Донбаски добровољац: Ми се боримо против америчког империјализма, а не Украјине (ВИДЕО)

Мило лице Америке (Извор: Vladimir Suchan: Logos politikos)

Референдуми о статусу Доњецке и Луганске области, делова Украјине који заједно чине Донбаску област, одржани су маја 2014. године. Спровеле су их, после украјинског државног удара, самопроглашене Доњецка и Луганска Народна Република, да би озакониле своје оснивање као независних република (Новорусије).

Већина грађана се на референдуму изјаснила за отцепљење, али такав резултат државе Запада нису признале. Од тада је рат у Донбасу, према процени Кијева, однео око 8000 живота. Међутим, подаци немачких обавештајних служби говоре о 50,000 жртава, али украјинска влада то прикрива.