Russia Insider: Натоидни италијански медији или за доброг ЕУропљана нема лоших инсеката

Russia Insider: Цртица нашег италијанског сарадника о смећу што га производе италијански медији. Изгледа да ни тамо није ништа боље...

Ово је мали увид у продукцију "Стампе", четврте по тиражу и веома утицајне италијанске новине. "Стампа" је у власништву "ФИАТ"-а, који је у власништву "Крајзлера", али је практично под контролом једне од најбогатијих италијанских породица, Ањели.
 

Италијанске медије можемо описати као изразито једностране. Обесправљено становништво нема медија који би одражавали његове ставове. Италијани су склони Путину и Русији, и незадовољни прогресивистичким друштвеним инжењерингом, али италијански медији поручују управо супротно.

За разлику од народа, пријатељство Берлусконија и Путина на италијанску НАТО штампу нема утицаја

Иако "Стампа" показује дивљи ентузијазам за НАТО и истовремено напада Путина, у томе је све некохерентнија.

У једном чланку од прошле недеље исказана је страсна жеља за поновним избором Ердогона. Но Роберто Тоскано касније, у среду, ипак признаде да је "Ердоган подржавао џихадисте различитих врста, па и оне најрадикалније". Изгледа да је уредницима дошло у главу да су мало претерали, па су од Тоскана затражили да исправи грешку колеге.

У четвртак, "Стампа" је читав додатак посветила клеветању Путина. Са насловом који изражава дубоку забринутост -"Можемо ли веровати Путину?", и текстовима препуним бесрамних и подлих увреда и лажи, новина је с ланца пустила све своје "псе рата". Тако је Ана Зафесова опет почела да гуди како Обама оличава наше снове о "глобалним правима и слободама". а да је Путин супротно - кошмар "поретка и државе". У складу са својим схватањем новинарског поштења, Зафесова је заборавила да је Обама потпуно изневерио очекивања, да код куће није успео да умири ни расни антагонизам, а камоли да свету донесе мир.

Али гост из немачког "Шпигла" нас у другом чланку просто зграну: "Према човеку са Запада који тамо живи, Русија никада није била толико репресивна." Тврдња без икаквог доказа, наравно, па се у том памфлету чак прибегло критиковању Путиновог изгледа (!?). Са навођењем сличних глупости бих могао још сатима и сатима, има ту опањкавања за све укусе, чак и стрипова. Али чему.

Знамо да западне медије контролише војна хунта - НАТО, и да нас никада неће потпуно информисати ни о Ердогановом режиму. Никада из западних медија нећемо сазнати колико је чаробна та земља, Турска, где се избори лажирају у корист тренутног диктатора, јер "Ердоган нам треба, незаменљив је", како кажу.

Из те зачаране Недођије НАТО-а никада нећемо разабрати разлику између терориста и "побуњеника" питомаца ЦИА-е, најбољих френдова Џона Мекејна, нити како би Оланд или Камерон реаговали када би њихови политички противници носили ножеве и калашњикове.

Рекао бих да је игра готова. Ердоган је све оголио: прогони Курде уместо да се бори против Исламске државе, хапси новинаре, и на Запад шаље хорде "сиротих иимиграната", дестабилизујући Европу, најпосле и НАТО.

Док Европска унија, због сталне економске кризе, поче са доношењем генијалних закона. По једном од њих, грађанима се одобрава привилегија да једу инсекте. Сјајна перспектива: ако не можете да нађете посао јер су због Ердоганових имиграната снижене дневнице и плате - не брините, нећете бити гладни.

Мало пржених скакаваца?


Аутор: Дејвис Зиролдо
Извор: Italian Media Completely Controlled by Pro-US Oligarchs
Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!